Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapmakta olan 1350 memur için bugün promosyon ihalesine çıkıldı. Ancak ihaleden memurların beklediği müjdeli haber gelmedi. 

İddiaya göre, ihaleye Şanlıurfa'da şubesi bulunan ve ismi açıklanmayan 4 banka katıldı. Bankalar düşük teklif vermekte birbirleri ile yarıştı. En yüksek teklifi 10.500 lira ile bir banka verirken en düşük teklifi ise 3800 lira ile bir başka banka verdi. 3 yıl için ödenecek promosyon teklifleri kabul görmedi. İhale bir hayli çekişmeli geçerken Türkiye genelinde memurlara 3 yıllığına 30 bin liranın üzerinde promosyon ücretleri ödendiği hatırlatıldı. 

Verilen arada sendikaların da baskısı ve yetkililerin itirazıyla ihale ertelendi. Daha ciddi tekliflerin verilmesi  isteniyor.

 

EĞİTİM-BİR-SEN Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun da ihaleyi yakından takip edenler arasındaydı. Başkan Coşkun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

 

"Bu gün il milli eğitim müdürlüğü ile bankalar arasında yapılan promosyon ihalesinde maalesef bankalarımız uygun bir teklif vermemiştir.Merkez ilçeler de dahil edilerek yeniden ihaleye çıkılması ve eğitim çalışanlarının mutlu olacağı bir teklif bekliyoruz."

 

Başkan Coşkun'un twitine çok sayıda destek mesajı yağdı.

 

Memurlar yorumlarında 3 yıllığına 30 bin liranın altındaki bir teklife imza atılmaması gerektiğini paylaştı.

 

Haber İbrahim Uyğur -Müslüm Çobanoğlu -Gaffar Kaymaz