Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesi'ne bağlı Eğerkıran Kırsal Mahallesi'nde bu akşam yaşanan silahlı kavgadan acı haber geldi.

Arazi anlaşmazlığı nedeniyle iki grup arasında çatışmaların aralıklarla yaşandığı mahallede, 15 gün içinde 3'üncü silahlı kavga da bugün yaşandı. Taraflar birbirlerine yine silahla karşılık verdi. Kavgada Mehmet Altun (31) kafasına isabet eden kurşun nedeniyle ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralı Altun ambulansla Hilvan Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, Altun'un tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği öğrenildi. 

YETKİLİLERE ÇAĞRI: KATLİAM OLMASINI İSTEMİYORSANIZ...

Mahalledeki gerginliğin son bulması için yetkililere bir kez daha çağrıda bulunuldu. Vatandaşlardan Mehmet Hanif İpkin topraklarının gasp edildiğini, evlerin basıldığını iddia ederek "Bu şehir de kim sükunet huzur barış ortamı istiyorsa silahların patlamasını ve insanların ölmesini istemiyorsa bu sese ses olsun. Kendilerine ait olmayan köylünün ortak arazilerini silah zoruyla sürerek milletin malını gasp ediyorlar güvenlik güçlerine saldırıyor ve huzur için gelen jandarmaya dahi vuruyorlar. Şanlıurfa da bir katliam daha olmasını istemiyorsanız bu eşkıyaları durdurun" dedi.

NELER YAŞANMIŞTI?

Yaklaşık 3 aydır iki grup arasında çıkan silahlı kavgalarda bugüne kadar 4 kişi yaralandı, kurşunların isabet ettiği 3 büyükbaş da telef oldu. 13 kişi gözaltına alınırken, çatışmanın yaşandığı bölgede inceleme yapan ekipler 750 boş kovan ele geçirildi. 

Bu akşamki kavgada da bir kişi hayatını kaybetti.