İSTANBUL (AA) - Buse Bilim Koleji, okul öncesi ve ilkokul düzeyindeki çocukları için "2023 Junior Teknoloji Festivali" düzenleyecek.

Buse Koleji'nden yapılan açıklamaya göre, erken çocukluk ve ilkokul çağı, ileri yaşlarda ortaya konacak projelere temel oluşturması, kapsamlı, işlevsel projelerin ve stratejik projelerin geliştirilmesi için çok bir kritik dönem.

Bu kapsamda düzenlenen teknoloji festivalinde, grup halinde çalışan okul öncesi ve ilkokul öğrencileri, kara, deniz, hava araçlarında günlük yaşamı kolaylaştıracak donanım veya yazılımları içeren projeler geliştirip sunum yapacak.

Teknoloji festivalindeki proje hazırlama ve sunma süreci öğrencilerin iletişim becerilerini ve üretkenliklerini geliştirme olanağı sunacak.

Üniversiteler, bakanlıklar, teknoloji kuruluşları ile birlikte gerçekleşecek festivalde ön eleme ve sunum sonunda dereceye giren öğrenciler çeşitli ödüllerin sahibi olacak.

Dereceye giren gruplara tam altın, üç çeyrek altın, yarım altının yanında Türkiye'deki teknolojide öncü kuruluşlara gezi ve mansiyon ödülleri de verilecek.

5-12 yaş aralığındaki okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinin katılım sağlayabileceği teknoloji festivaline ebeveynler veya öğretmenler danışmalığında başvuru yapılabilecek.

Akademisyenler, uzmanlar, eğitimciler ve mühendislerden oluşan jüri üyelerine 6 Mayıs tarihinde sunumları yapılacak olan projeler, yaş gruplarına göre değerlendirilecek.

Proje başvuruları 28 Nisan'a kadar Buse Bilim Koleji'nin web sayfası üzerinden yapılabilecek festivalin, gelecek yıl dünya çocuklarına açık olması planlanıyor.