Geçtiğimiz ay 4. Olağan kongresini yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa İl örgütü saha çalışmalarını sürdürüyor. 
Sokak sokak gezerek vatandaşları dinleyen HDP,  esnafları da işyerinde ziyaret ederek sorunlarını dinliyor.
Son olarak uyuşturucu ile mücadeleyi gündemine alan HDP Bu konuda vatandaşlardan duyarlılık bekliyor

Yerel ve ulusal basını da merceğine alan HDP İl Örgütü her kesime ulaşmaya çalışıyor.
Uyuşturucu kullanım yaşının İlkokul düzeyine kadar düştüğüne dikkat çeken il eş başkanı Ahmet ATIŞ;
Maalesef gençlerimiz günlük siyasi çıkarlar uğruna heba ediliyor. Emniyet adalet arayanlara harcadığı mesaiyi uyuşturucuyla mücadeleye harcasa Bugün ocaklara ateş düşmezdi dedi ve ekledi;
Bugün özellikle  şehrin kenar mahallelerinde oyun oynaması gereken çocukların uyuşturucuya bulaşmış olması hepimizin sorunudur diyoruz. Bizler HDP olarak halkımıza olan sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu temelde geçtiğimiz hafta HDP Urfa gençlik meclisimiz gençler için  “HDP gençliği bağımlılığa karşı buluşuyor” şiarıyla  bir etkinlik düzenledi. Beklentinin üzerinde katılım olması ve gençlerin duyarlılığı geleceğe umutla bakmamızı sağladı. Ayrıca Gençlik Meclisimizin "Bağımlılığı kıralım, yeni yaşamı kuralım" kampanyası kapsamında, Newroz Şehidimiz Kemal Kurkut anısına düzenlediğimiz futbol turnuvamızın finaline gelmiş bulunmaktayız.

Pazartesi günü(15 Ağustos) saat 19:00'da GAP Arena Stadyumu karşısı Eyyüpoğlu halı sahasında başlayacak maçlar ile turnuva birincileri belirlenecek ve ödül törenimiz halaylarla, şarkılarla sahada gerçekleşecektir.
HDP Urfa il örgütü olarak gençlerimizi bu batağın içinden kurtarmaya kararlıyız. Gereken neyse yapacağız. Bunu halkımız için ve halkımızla birlikte başaracağız.
Buradan sizlerin aracılığınızla Urfa halkına çağrımızı yineliyoruz; “ Gelin bize destek verin kentimizi kendimiz yönetelim” diyoruz.