WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

İzmir Büyükşehir Belediyesinden 71 haneye 3 buçuk milyon TL’yi aşan destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçen ağustos ayında Yamanlar Dağı’nda başlayıp kentin birçok noktasında etkili olan yangınların ardından evrakları tamamlanan 71 haneye toplam 3 milyon 621 bin TL maddi yardım yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden 71 haneye 3 buçuk milyon TL’yi aşan destek
Paylaş:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 15-18 Ağustos tarihlerinde Karşıyaka, Bayraklı, Çiğli, Menderes, Bayındır, Tire, Ödemiş’te yaşanan yangınlar sonrasında yangından etkilenen vatandaşlara nakdi, ayni, lojistik ve beşeri yardımları ulaştırmaya devam ediyor.

Bayraklı ve Karşıyaka’da hasar tespiti yapılan 128 yapı içerisinden evrakları tamamlanan 71 haneye toplam 3 milyon 621 bin TL maddi yardım yapıldı. Her haneye 51 bin TL’lik destek verildi. Evraklarını tamamlayan 5 hanenin ödeme işlemleri başlatıldı; 52 hanenin evrak tamamlanma süreci devam ediyor. Hanelerin tadilat, beyaz eşya, mobilya ve benzeri ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmalar da sürdürülüyor.

Yangından sonra tahliye edilen 48 yurttaş için Buca ve Örnekköy’de yer alan İZELMAN AŞ’ye ait yurtlarda konaklama hizmeti sağlandı. Toplamda 8 bin 640 yiyecek, 19 bin 274 içecek, 403 giysi desteği verildi.

Bayraklı Onur Mahallesi’nde ağır hasar tespiti olan bir haneye çadır ulaştırıldı. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından 38 kişiye 5 tonluk su deposu teslim edildi; 15 kişinin teslimat süreci devam ediyor. 13 kişiye 34 bin 500 kilogramlık yem desteği sağlandı.

Yangınların hemen ardından 16 Ağustos’tan itibaren 7 ilçe ve 8 mahalleye gidilerek 84 araç ve 373 personel ile saha incelemesi yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Onur Mahallesi’nde ikamet eden Gündüz ailesinin ihtiyaçlarını tedarik etti. Ekipler yangının hemen ardından çadırda, daha sonraki günlerde konteynerde yaşamak zorunda kalan ailenin çekyat, çamaşır makinesi, yastık, yorgan, havlu gibi gereksinimlerini karşıladı. Klima kurulumu da yapan ekipler, ailenin yanan ve yıkık halde bulunan evinin molozlarını da bahçeden kaldıracak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda koordinatör olarak görev yapan Ümit Gürbulak, şunları söyledi:

"Her haneye ve bütün bölgelere ulaşmak için ekiplerimizle mücadele ediyoruz. Onur Mahallesi’nde, yangından sonra hemen müdahale ederek vatandaşlarımıza ihtiyaçlarını sorduk. Başlarını sokabilecekleri bir yer istediler. Biz de çadır, yorgan, yatak, yastık desteğinde bulunduk. Çadırla başladık, sonrasında konteyner verilmesi gereken yerlere konteyner, eşya verilmesi gereken yerlere eşya verdik. Elimizdeki imkanları tüm yangından etkilenen ailelere ulaştırmak için çalışıyoruz."

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.