Şanlıurfa'nın kangrenleşen şehiriçi ulaşım sorununa dikkat çeken HÜDA PAR Şalıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, kalıcı çözüm olarak geniş kapsamlı raylı sistem önerisinde bulundu.*

Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşmaya devam eden HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, bu hafta şehiriçi ulaşım sorununu gündeme getirdi.

Nüfusun her geçen gün arttığı Şanlıurfa'da şehiriçi ulaşım, halkı çileden çıkardı. Otobüs sefer sayılarının yetersiz olduğunu söyleyen vatandaşlar, saatlerce duraklarda beklemek zorunda kaldıklarını ifade ettiler. Sabahın erken saatlerinde okula giden öğrenciler, otobüslerin geç gelmesinden dolayı sürekleri derslerine geç kaldıklarını belirttiler. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşımında sorunlar olduğunu söyleyen halk, 57 numaralı hat için ayrılan araçların hem küçük hem de yetersiz sayıda olduğunu ve sürekli geç geldiğini dile getirdi. Otobüslerde yer bulamayan vatandaşlar ise sürekli ayakta yolculuk yapmak zorunda kaldıklarını ifade ettiler.

Şehiriçi ulaşımın sabah ve akşamın yoğun saatlerinde tam anlamıyla felç olduğunu belirten Özaslan, "Bir öğrenci kardeşimiz anlatıyor, 'Ben 3 yıldır Osman Bey Kampüsü'ne ayakta gidip, ayakta geliyorum' dedi.

Şehiriçi ulaşıma dair çözüm önerilerinde bulunan Özaslan, "Bizim derdimiz üzüm yemek, bağcı ya da bağcılarla işimiz yoktur. HÜDA PAR olarak 2 türlü çözüm önerisi sunuyoruz. Geçici çözüm ve köklü çözüm! Geçici çözüm şu; yoğunluğun olduğu saatlerde Büyükşehir Belediyesi ek sefer sayısını artırmalıdır. Gelin köklü çözümü konuşalım. Şanlıurfa'da raylı sistemi hayata geçirelim. Şanlıurfa'da metro ve tramvaydan bahsediyorum. İlerleyen yıllarda Şanlıurfa'nın nüfusunun 4-5 milyona dayandığını düşünün. Bu halilye trafik kaldırmaz, kaldırması da imkansız" şeklinde konuştu.


*"Raylı sistem 20 yıl önce yapılmalıydı"*

Raylı sistemin Şanlıurfa'da 20 yıl önce hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Özaslan, "HÜDA PAR olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ni devraldığımız gün, hayata geçirmek için çalışma başlatacağımız projelerden bir tanesi de raylı sistem projesi olacaktır" diyerek projenin detaylarını anlattı. 

Özaslan, "Raylı sistem projesi 2 ana hattan oluşmalı. Raylı sistemin birinci ana hattı; Organize Sanayi Bölgesi'nden başlayıp, Abide Kavşağı'na, oradan da Osman Bey Kampüsü'ne kadar gelmeli. Raylı sistem projesinin ikinci ana hattı ise, Karaköprü otoban çıkışından başlayıp, Abideye, Abide'den de Eyyübiye Devlet Hastanesi'ne ve oradan eski havaalanına kadar gelmeli. Gelin Şanlıurfa'nın geleceğini kurtaralım ve geleceğimiz için 100 yıllık proje olan raylı sistemi bugünden hayata geçirelim" diyerek yetkililere çağrıda bulundu.