İSTANBUL (AA) - Beko'nun yapımında biyokompozit malzemeler kullanılan Türk kahvesi makinesi ve geri dönüştürülmüş malzeme kullandığı Recycled beyaz eşya serisi 2023 Product of the Year Gulf Awards'ta "Yılın Ürünü Ödülü"nü kazandı.

Arçelik'ten yapılan açıklamaya göre, Beko, Orta Doğu ve Körfez ülkelerinde de ürün ve hizmetleriyle önemli başarılar elde ederek tüketicinin en çok beğenisini kazanan markalar arasında yer alıyor.

Beko, tüketici oylamasıyla belirlenen dünyanın en büyük ve prestijli ödüllerinden Product of the Year Gulf Awards'ta 2 ayrı ödüle layık görüldü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Arçelik Uluslararası Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ragıp Balcıoğlu, küresel ölçekte geliştirdiği sürdürülebilir inovasyonlarla sektöre öncülük eden Beko'nun kazandığı bu prestijli ödüllerle gurur duyduklarını bildirdi.

Global bir şirket olarak bugün geldikleri noktada sürdürülebilir inovasyon konusundaki çabalarının bir taahhütten çok daha fazlasını ifade ettiğini kaydeden Balcıoğlu, "Araştırma ve tasarım aşamasından itibaren sürdürülebilirliğe odaklanarak ürün, üretim ve tüm operasyon süreçlerimizde gezegendeki ayak izimizi azaltmayı ve doğanın korunmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu vizyon Beko'nun uluslararası pazarlardaki başarısını daha da yukarıya taşıyor." değerlendirmesinde bulundu.

- Her iki kategoride de "Yılın Ürünü Ödülü"nü aldı

Açıklamada yer alan bilgiye göre, 2023 Product of the Year Gulf Awards'ta kahve makineleri kategorisinde "Yılın Ürünü" seçilen Beko Türk Kahvesi Makinesi, doğayı koruyan yenilikçi biyokompozit teknolojisiyle dikkat çekiyor. Beko'nun Türk kahvesi makinesinde, kahve kalıntılarından elde edilen biyokompozit malzeme saf plastiğin yerini alıyor.

Beko, sürdürülebilirlik vizyonunu yansıtan Recycled serisiyle de beyaz eşya kategorisinde "Yılın Ürünü" seçildi. Beko Recycled serisindeki çamaşır ve bulaşık makinelerinde, çevre kirliliğini azaltmak adına geri dönüştürülmüş pet şişelerden yapılmış ve özel olarak tasarlanmış kazanlar kullanılıyor. Beko, 2020 yılında bulaşık ve çamaşır makinelerinin tasarımında 284 ton pet şişe kullanarak plastik atık azaltımına katkı sağladı.

Beko markası, ayrıca deniz yaşamının korunmasına katkı sağlamak amacıyla fırın tasarımlarının kapaklarında ve dekorunda geri dönüştürülmüş balık ağları kullanıyor. Fırın bileşenlerinin üretiminde yüzde 65 endüstriyel iplik atığı ve yüzde 5 balık ağı atığı kullanarak deniz atıklarının azalmasına ve daha fazla biyokompozit malzemenin geri dönüşümünün sağlanmasına olanak tanıyor.