GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-08-2022 12:04   Güncelleme : 14-08-2022 12:45

 ’Gökyüzünde Süzülen Mezepotamya Hikayesi’’ Uçurtma Şenliği

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafında bu yıl ilk kez düzenlenen ‘’Gökyüzünde Süzülen Mezepotamya Hikayesi’’ uçurtma şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Animasyon gösterileriyle eğlenen çocuklara pamuklu şeker ikram edildi.

 ’Gökyüzünde Süzülen Mezepotamya Hikayesi’’ Uçurtma Şenliği


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı tarafından GAP Vadisi 3. Etapta ‘’Gökyüzünde Süzülen Mezepotamya Hikayesi’’ uçurtma şenliği düzenlendi. Animasyon ve çeşitli gösterilerin sunulduğu alana gelen çocuklara görevliler tarafından uçurtma dağıtıldı.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün de katıldığı etkinlikte çocuklar kadar büyükler de eğlenme fırsatı buldu. Sanat atölyelerinin kurulduğu alanda büyükler ebru sanatı icra ederken çocuklar ise uçurtmalarını gökyüzüne bıraktı.

 

Hafta sonunda aileleriyle birlikte alana gelen çocuklar, Şanlıurfa’nın tarihi ören yerlerinin fotoğraflarının yer aldığı rengarenk uçurtmaları gökyüzüne saldı.

 

Yumurta, halat çekme ve çuval yarışına katılan çocuklar doyasıya eğlendi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, yarışmalarda dereceye giren çocuklara ödüllerini verdi.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ‘’Gökyüzünde Süzülen Mezepotamya Hikayesi’’ uçurtma şenliği ilk günü Urfa Ahengi Müzik Topluluğunun verdiği konser ile son buldu.

 

ibrahim uyguribrahim uygur