Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından tüm bölgede  yardım çalışmalarını sürdüren Beşir Derneği, deprem sonrası Şanlıurfa da  da sıcak yemek, giyim, barınma ve hijyen paketinin yanında il dışından Şanlıurfa ya gelen ve ilde bulunan depremzedelere 10 bin adet gıda kumanyası dağıtımında bulundu.

Yapılan yardımlarla ilgili açıklamada bulunan Beşir Derneği Şanlıurfa Eyyübiye Temsilcisi İbrahim Halil BUĞURCA ‘’ Beşir Derneği olarak afetin yaralarını sarmak için Deprem Acil Yardım Kampanyası'na bağış toplamaya ramazan ayında da devam ediyoruz. Hayırseverlerin zekat, fitre, fidye, bayramlık gibi bağışları depremzedelerin ihtiyaçlarına yönlendiriyoruz.  Ramazan ayı paylaşım ayı olduğundan her yıl düzenlediğimiz "Bir Kap Bir Kalp" projesini bu sene depremzedeleri önceleyerek gerçekleştiriyoruz. Projeye başvuran bağışçıların hazırladıkları yemeklerle depremzedeler için iftar sofraları kuruyoruz. 
Şanlıurfa ilimizde de deprem ve sel sonrası depremzede ailelerimize ilk andan beri arama kurtarma çalışmalarında sonrasında ise temel ihtiyaç malzemeleri desteğinde bulunduk. İlk andan beri sıcak yemek, giyim, barınma ve hijyen paketlerinin yanında 10 bin ailemize gıda kumanyası yardımında bulunduk. Bu çalışmalarda bizlere destek veren tüm bağışçılarımıza teşekkür eder, desteklerinin devamını bekleriz.