İSTANBUL (AA) - Gratis'in 14 yıldır düzenlediği ve geleneksel hale gelen Çocuklar Arası Resim Yarışması'nın başvuruları başladı.

Gratis açıklamasına göre, bu yıl 14'üncüsü düzenlenen ve Türkiye'nin dört bir yanından 7 ila 10 yaş aralığındaki tüm çocukların katılabileceği yarışma, "Cumhuriyetimizin 100. yılını resminle anlat" temasıyla gerçekleştirilecek.

Yarışmaya katılmak isteyen çocukların, 14 Nisan 2023 itibariyle yarışmaya özel olarak yaptıkları resimlerinin fotoğrafını çekerek velilerinin yardımı ile www.gratisresimyarismasi.com web sitesine yüklemesi yeterli olacak. Çocuklar, yarışmaya son katılım tarihi olan 14 Mayıs 2023'e kadar resimlerini web sitesine yükleyebilecek.

Küçük ressamların Cumhuriyetin 100. yılını resimleriyle kutlayacağı yarışma, Johnson's, Colgate ve Adel sponsorluğunda online olarak gerçekleştirilecek.

Çocukların Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümünü resimleriyle kutlayacağı yarışmada tüm eserler, jüri tarafından değerlendirilecek. Dereceye girenlerin ödüllendirileceği yarışmanın sonuçları, organizasyonun internet adresinde ve Gratis'in sosyal medya hesaplarında yayınlanacak.