İSTANBUL (AA) - Adres Patent Genel Müdürü Cumhur Akbulut, "Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından yayınlanan aylık marka bültenlerini incelediğimizde şubat ayında emlak alanında 579 marka bültene çıkarken bu rakam 2 bin 527 olarak kayıtlarda yer alıyor. Yaklaşık 5 kattan fazla artış gerçekleştirilmiş durumda. " ifadelerini kullandı.

Adres Patent'ten yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Akbulut, gayrimenkul ve konut piyasasının son dönemde öne çıkan sektörler arasında yer aldığını belirtti.

Akbulut, "Deprem gerçeğinin Kahramanmaraş depremiyle kendisini yeniden hissettirmesi güvenli bölgelere yönelik talepleri artırırken bazı sektörlerde ise bu durum marka başvurularına yansımış vaziyette." değerlendirmesinde bulundu.

Gayrimenkul piyasasının son dönemde hareketlendiğine dikkati çeken Akbulut, özellikle deprem riski yüksek olan bölgelerden güvenli bölgelere doğru bir hareketlenmenin olduğunu dile getirdi.

Buna bağlı olarak emlak ve gayrimenkul piyasasına da yönelimin artığına vurgu yapan Akbulut, "Depremle ilgili teknolojilere yönelik ticarileştirme çalışmaları hızlandı. Sismik izolatörler, depremi önceden haber veren erken uyarı sistemleri başta olmak üzere bu alanda bize gelen başvurularda ciddi artışlar var." dedi.

Akbulut, inşaat firmalarının da yapmış olduğu marka başvurularında artış gerçekleştiğini açıkladı.

İnşaat firmaları özelinde şubat ayında bin 333 başvuru yapılırken bu rakamın mart ayında 5 bin 974’e çıktığını kaydeden Akbulut, nerdeyse dört kata yakın bir artış gerçekleştiğini belirtti.