WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Filistin Başbakanın Mustafa, New York'ta diplomatik görüşmelerini sürdürüyor

New York, 25 Eylül (Hibya) - Filistin Başbakan ve Dışişleri Bakanı Muhamed Mustafa, Belçika Başbakanı Alexander De Croo, Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib, Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters, Kanada, Melanie Jolie ve İsveç Dışişleri Bakanı Maria Malmar Steinergaard ile görüştü.

Filistin Başbakanın Mustafa, New York'ta diplomatik görüşmelerini sürdürüyor
Paylaş:

Filistin Başbakan ve Dışişleri Bakanı Muhamed Mustafa, New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun 79. oturumunda, Belçika Başbakanı Alexander De Croo, Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib, Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters, Kanada, Melanie Jolie ve İsveç Dışişleri Bakanı Maria Malmar Steinergaard ile görüştü.

Görüşmeler sırasında Mustafa, Gazze halkına karşı yürütülen soykırım savaşını durdurmaya yönelik çabaların ilerletilmesi, Doğu Kudüs de dahil olmak üzere Batı Şeria'ya yönelik saldırganlığının engellenmesi ve yardımların erişiminin sağlanması için Gazze Şeridi ile geçiş noktaları açılması konuları ele aldı.

Birleşmiş Milletler'e tam üyelik sağlanmasına yönelik çabaları destekleyen Mustafa, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun Uluslararası Adalet Divanı'nın tavsiye niteliğindeki görüşüne dayanarak verdiği kararın uygulanmasının önemini vurguladı.

Görüşmeler sırasında Başbakan, Filistin Devleti'ni tanımayan ülkelere, iki devletli çözümü desteklemek için tanımayı hızlandırma çağrısında bulundu.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.