İSTANBUL (AA) - Hepsiburada, deprem bölgesindeki iş ortaklarına, Kariyer.net ile gerçekleştirdiği iş birliği kapsamında işe alım ilanları konusunda destek veriyor.

Şirket açıklamasına göre, deprem bölgesinin kalkınması için hayata geçirilen "Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü" programı kapsamında gerçekleştirilen projeyle Kariyer.net üzerinden Hepsiburada iş ortaklarının verdiği ilanlar için herhangi bir ücret alınmayacak. Mevcut Kariyer.net üyesi iş yerleri ise ilan haklarından eksilmeden ilanlarını sistem üzerinden girebilecek.

Kariyer.net ile yapılan iş birliği kapsamında deprem bölgesindeki iş verenler ile iş arayanlar bir araya gelerek bölgenin ekonomik olarak kalkınması için de bir adım daha atmış olacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Murat Büyümez, yaklaşık bir ay önce açıkladıkları "Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü" programı kapsamında 2 yıl boyunca odaklarının bölgeye yapılacak faydalar üzerine olacağını kamuoyu ile paylaştıklarını belirterek, "Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz projelerden biri de Türkiye'nin en büyük istihdam platformu Kariyer.net ile oldu. Bölgenin ayağa kalkması ekonomik olarak güçlenmesine dolayısıyla da istihdamın da artmasına dayanıyor. Bu kapsamda deprem bölgesindeki Hepsiburada iş ortaklarımızın iş ilanlarını Kariyer.net üzerinden ücretsiz vererek, süreci hızlı bir şekilde ilerletebilmelerini amaçladık." ifadelerini kullandı.

Kariyer.net Ürün Yönetimi ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Ezgi Kargan da deprem felaketinden sonra bölgede yaşayanların hayatlarını yeniden kurabilmeleri için istihdamın kilit öneme sahip olduğunu bildiklerini aktardı.

Bu amaçla depremden birkaç gün sonra "Deprem İstihdam Seferberliği"ni başlattıklarını vurgulayan Kargan, şunları kaydetti:

"Seferberlik kapsamında 3 binden fazla işverenimizin yayınladığı binlerce ilan ile 60 binden fazla vatandaşımızın işlere ulaşmasına aracılık ettik, ücretsiz teknoloji eğitimleri ve istihdam fuarları düzenledik. Şimdi de bu seferberliği Hepsiburada iş birliği ile daha farklı bir boyuta taşıyoruz. Afet bölgesinde yaşayan 13 bin Hepsiburada iş ortağının işlerini yeniden düzene koyabilmelerine destek olmak için çalışan ihtiyaçlarını karşılayacağız. Deprem İstihdam Seferberliği platformumuzda 13 bin işverenin ilanlarını ücretsiz yayınlayarak doğru adaylarla buluşmalarına aracılık edeceğiz. El birliği ile yaraları sarmak için çalışmaya devam edeceğiz."