Muay Thai Federasyonu Doğu, Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı ve Kıck Boks Milli Takım Teknik Direktörü Murat Akaltun, Doğu, Güneydoğu Anadolu bölgesi ve Türkiye’deki sportif faaliyetlerinde yapmış olduğu başarılı çalışmaları ile  birlikte Türk sporuna kazandırmış olduğu sayısız Dünya ve Avrupa şampiyonu sporcuları nedeniyle TASKK ve Muay Tahi Federasyonları tarafından yılın spor adamı seçildi.

AKALTUN’a yılın spor adamı ödülünü Muay Thai Federasyon Başkanı Sport Tv ve Hilal Tv’de canlı yayında Hasan Yıldız, tarafından takdim edildi.

Muay Thai Bölge Başkanı ve Kıck Boks Milli Takım Teknik Direktörü Murat Akaltun, Yaptığı açıklamada: Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Sn. Hakan Sunay, hocamıza ve Muay Thai Federasyon Başkanı Sn. Hasan Yıldız, Beyefendilere şahsıma layık gördükleri yılın spor adamı ödülünden dolayı çok teşekkür ederim. Yıllardır başta memleketim kadim Şehri Urfa olmak üzere Doğu, Güneydoğu Anadolu ve Türkiye’de spor kültürünün ve bilincinin gelişmesi bununla beraber yetenekli sporcularımızı  keşfedip Türk sporuna kazandırmak için ekibimizle birlikte çok yoğun bir şekilde mesai yapıyor ve çalışıyoruz. Hamdolsun halisane niyetle yapmış olduğumuz başarılı çalışmalarımız neticesinde onlarca Dünya ve Avrupa şampiyonu sporcularımızı keşfedip,  yetiştirdik ve Türk sporuna kazandık. 
TASKK ve Muay Thai Federasyonları Türkiye’nin en önemli iki güzide kurumları dolayısıyla bu iki çok önemli Federasyonlar tarafından yılın spor adamı seçilmek hem çok gurur verici hemde sorumluluk duygumuzu daha da çok artırmıştır. “Dedi