WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

DEVA Partili Esen: ″Öğretmenlik Meslek Kanunu alternatifsiz değil″

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Elif Esen, TBMM Genel Kurulunda Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun yeniden gündeme alınmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

DEVA Partili Esen:  ″Öğretmenlik Meslek Kanunu alternatifsiz değil″
Paylaş:

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Elif Esen, TBMM Genel Kurulunda Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun yeniden gündeme alınmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

İstanbul Milletvekili Elif Esen Öğretmenlik Meslek Kanunu görüşmelerinden önce yaptığı açıklamada, “ÖMK alternatifsiz değil, öğretmenlerin yanındayız” diyerek 30 sayfalık Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifini duyurdu.

Esen açıklamasında, "Ne yazık ki, Genel Kurul açılır açılmaz, önceki kanun teklifi gündeme getirildiği için alternatif teklifimizi sunma fırsatı bulamadık." dedi.

Esen, DEVA Partisi olarak önerdikleri Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun geçmesi gerektiğinin altını çizdi. "Bizim teklifimiz, öğretmenlerin statüsünü yükseltmeyi, meslek ayrımcılığını sonlandırmayı ve tüm öğretmenler için eşit haklar sağlamayı hedefliyor. Sözleşmeli ve kadrolu öğretmenler arasındaki ayrım ortadan kalkmalı, özel öğretim kurumlarındaki öğretmenlerin maaşları güvence altına alınmalı ve ücretli öğretmenlik uygulaması sonlandırılmalıdır." diyerek bu teklifin daha kapsayıcı ve adil olduğuna vurgu yaptı.

Esen, mevcut kanun teklifinin öğretmenlerin çalışma koşullarını iyileştirmekten uzak olduğunu ve öğretmenleri cezalandırma odaklı maddeler barındırdığını belirtti. "Teklifte, öğretmenlere kira desteği, maaş iyileştirmeleri ve mesleki gelişim fırsatları gibi maddi ve sosyal destekler yer almıyor. Üstelik disiplin cezalarına geniş yer verilmesi, öğretmenlerimizi motivasyondan uzaklaştıracak ve mesleğin itibarını daha da zedeleyecektir." değerlendirmesinde bulundu ve bu teklifin geçmesinin olumsuz sonuçlar doğuracağına dikkat çekti.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.