WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
SPOR

İzmir Spor Zirvesi tamamlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Ticaret Odası (İZTO) iş birliğiyle Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) düzenlenen “İzmir Spor Zirvesi” tamamlandı.

İzmir Spor Zirvesi tamamlandı
Paylaş:

Türkiye’nin yıldız sporcuları, efsane teknik direktörleri ve spor dünyasının önemli isimlerine ev sahipliği yapan programda yedi oturum gerçekleşti.

Şansal Büyüka’nın moderatörlük yaptığı, Türkiye futbolunda akla ilk gelen teknik direktörlerden Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş’in mesleki birikimlerini ve sportif tecrübelerini paylaştığı “Efsanelerle Futbol” oturumu büyük ilgi topladı. Büyüka oturumu açarken, “Türk futbolunun yaşayan üç efsanesiyle beraberiz. Bir gazetecilik hayatım vardır; 45 yıl bu üçlüyü bir araya getiremedim. Bu üçlü fotoğraf; tarihin sayfalarında, duvarlarımızda, masalarımızda yerini alsın. Türk futbolunun temel taşı olarak hatırlanacaklar” dedi.

Futbolda başarının kaynağının sorulması üzerine konuşan Fatih Terim, “Para olup aklınız yoksa bir işe yaramaz. Aklınız var paranız yoksa da bir işe yaramıyor maalesef. İkisini de çok doğru kullanmak gerek. İkisi bir arada çok güzel bir şey. Türkiye Ligi, Türkiye Kupası ve kendi ülkemizde oynadığımız futbolla Avrupa’daki rakiplerimiz arasındaki fark çok açık. Yıllardır bunu aşmak için özellikle Avrupa’da başarılı olmak için çok çaba sarf ettik.” ifadelerini kullandı.

İzmir’in özel bir yer olduğunu aktaran Şenol Güneş, “İzmir, Ege Bölgesi, Akdeniz futbol alanları olması gereken yerler. Hava, iklim müsait, tesisler kurulabilir. Futbolun altyapısını unuttuk. Böylesine bir kentte daha çok futbolcu yetiştirilebilir. Çocuklarımızın okulun dışında spor ve sanatla uğraşması kişisel gelişimi için önemli. Altyapıdan eğitimle gelinmesi gerekiyor” diye konuştu.

“Ben içinizden biriyim. Ben bir Altaylıyım” diyerek söze başlayan Mustafa Denizli, “Bu şehir yıllarca futbolcu ihracatı yaptı. Bugün durmuş durumda. Benim kulübüm altyapısından onlarca futbolcu çıkardı. Bugün bu imkan maalesef İzmir’de yok. Aslında bugün Türkiye harcadığı paranın yaklaşık 10’da 1’ini futbol olarak geri alamıyor. Böyle bir ligin tadı olmuyor. Harcanılan paralara ve sunulan futbola bakın” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

SPOR Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.