WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Bakan Şimşek: Cari açığın milli gelire oranı yüzde 1’in altına geriledi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, cari açıktaki düşüş ve dış finansmandaki kuvvetli görünümün makro finansal istikrarı güçlendirdiğini ve ekonominin dayanıklılığını artırdığını bildirdi.

Bakan Şimşek: Cari açığın milli gelire oranı yüzde 1’in altına geriledi
Paylaş:

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, cari açığın milli gelire oranının yüzde 1’in altına gerilediğini belirterek, ağustosta 4,3 milyar dolar ile 5 yılın aylık en yüksek cari fazlası verilirken yıllık cari açığın 11,3 milyar dolar olduğuna değindi.

Böylece 2023 yılı Mayıs ayına göre yıllık cari açıktaki düşüşün 44,4 milyar dolara ulaştığını aktaran Bakan Şimşek, şunları ifade etti:

“Yılın ilk sekiz ayında portföy girişleri 24,9 milyar dolar iken banka ve reel sektörün dış borç çevirme oranları sırasıyla yüzde 167 ve yüzde 132 seviyesinde gerçekleşti. Cari açıktaki düşüş ve dış finansmandaki kuvvetli görünüm makro finansal istikrarımızı güçlendiriyor, ekonomimizin dayanıklılığını artırıyor.”

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.