İSTANBUL (AA) - İstanbul Medipol Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Diş Hekimliği Eğitim Programları Akreditasyon Derneği (DEPAD) tarafından 2029'a kadar akredite edildi.

İstanbul Medipol Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, DEPAD, Medipol Diş Hekimliği Fakültesi'nin akredite olmasını "Mezuniyet Öncesi Diş Hekimliği Eğitimi Programı'nın, Ulusal Diş Hekimliği Eğitim Programları Akreditasyon Kurulu (UPEDAK) tarafından Türkiye Mezuniyet Öncesi Diş Hekimliği Eğitimi Ulusal Standartlarını karşıladığı saptanmış ve program 3 yıl sonra yapılacak ara değerlendirmede başarılı olmak koşuluyla 17 Kart 2029'a kadar tam akredite edilmiştir." ifadeleriyle duyurdu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Medipol Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sina Uçkan, 2020'de başladıkları akreditasyon sürecini başarıyla tamamladıklarını aktararak, eğitim, araştırma ve ağız diş sağlığı hizmetlerine ilişkin kalite güvence politikaları geliştirdiklerini belirtti.

Kalite Komisyonu Yönergelerinin bulunduğunu vurgulayan Uçkan, şunları kaydetti:

"Fakültemiz gerek eğitim gerek akademik gerekse bilimsel faaliyetlerde Türkiye'nin önde gelen fakültelerinden. Diş hekimliği eğitiminin amaç ve hedeflerine yönelik kazanımları sağlayacak yeterli altyapıya sahibiz. Klinik ortamlar, fiziksel koşullar, teknik altyapı, yeterli sayıda ve güncel teknolojilerle donatılmış ünitler, el aletleri ve sarf malzemelerimiz mevcut. Öğrencilerimiz amaç ve hedeflerimizi sağlayacak çeşitlilikte hasta profili görmektedir. Bu durum DEPAD tarafından da belirtildi. Tam akredite olan fakültemiz, yükselen başarı grafiğiyle uluslararası alanda da adından söz ettiriyor. Sürece başından sonuna kadar katkı sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."