WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

UNFPA: Lübnan'dan 285 binden fazla kişi Suriye'ye sığındı

New York, 13 Ekim (Hibya) - Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) İsrail'in Lübnan saldırıalrından sonra Lübnan'dan 285 binden fazla kişinin Suriye'ye sığındığını bildirdi.

UNFPA: Lübnan'dan 285 binden fazla kişi Suriye'ye sığındı
Paylaş:

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu verilerine göre, Eylül sonundaki çatışma tırmanışından bu yana, çoğunluğunu kadınlar, çocuklar ve engelli bireylerin oluşturduğu 285 binden fazla kişi Lübnan'dan Suriye'ye sığındı. Birleşmiş Milletler, bu akın nedeniyle 480 bin kişinin etkilenebileceğini, bunlardan 400 bininin Suriye'ye geçmesi ve yaklaşık 80 bin ev sahibi topluluklarda etkilenmesi beklendiğini tahmin ediyor.

UNFPA'dan yapılan açıklamada, "Lübnan'dan kaçanların çoğu, Suriyeli aileler tarafından ağırlanırken, çeşitli illerde 40 adet barınma merkezi kurulmuş durumda. Hem yeni gelenler hem de ev sahibi topluluklar, barınma düzenlemelerini sürdürmek için gıda dışı yardımlar ve nakit temelli müdahalelerle destekleniyor" denildi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.