WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

NATO'nun yıllık nükleer silah tatbikatı bugün başlıyor

Brüksel, 14 Ekim (Hibya) - On üç üye devlet, bugün başlayan ve iki hafta sürecek olan NATO'nun yıllık nükleer silah tatbikatına katılıyor. Batı Avrupa'daki üye devletlerin hava sahasında nükleer silah taşıyabilen jetler uçurulaca

NATO'nun yıllık nükleer silah tatbikatı bugün başlıyor
Paylaş:

NATO'nun basın servisi, tatbikatın Belçika ve Hollanda topraklarında ve Kuzey Denizi suları üzerinde, ittifakın 13 ülkesinden yaklaşık 60 uçağın, çoğunlukla F-16 ve F-35 savaş uçakları ile B-52 bombardıman uçaklarının katılımıyla gerçekleştirileceğini söyledi.

Steadfast Noon tatbikatları, taktik nükleer silah saldırılarını simüle etmek için hem nükleer hem de nükleer olmayan NATO ülkelerinden düzinelerce uçağın katılımıyla her yıl düzenleniyor. Tatbikatta gerçek silahlar yer almıyor.

Steadfast Noon, ittifakın nükleer silah sahibi olmayan devletlerinin uçaklarından taktik ABD nükleer silahlarının kullanılması olasılığını öngören NATO'nun nükleer paylaşım düzenlemelerine uygun olarak yürütülüyor ve NATO askeri planlamacılarına göre bu, ittifakın düşmanlarının misilleme yapmasını çok daha zor hale getirmeli.

Sızan bağzı bilgilere göre, ortak nükleer misyonlar programına katılanlar, her katılımcı ülkedeki hava üslerinde 20 adet ABD taktik bombası stoklanmış olan beş nükleer olmayan NATO devleti (Belçika, Almanya, İtalya, Hollanda, Almanya ve Türkiye) ile ittifakın üç nükleer ülkesi (ABD, İngiltere ve Fransa) dışında diğer NATO ülkeleri de destek misyonlarıyla tatbikata katılıyor.

ABD, Soğuk Savaş'ın sona ermesinden sonra taktik nükleer silahlarını Avrupa'dan çekmeyi reddetmişti.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.