WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Karamahmutoğlu: Türklüğün kazanımları kelime oyunlarıyla elde edilmiş kazanımlar değildir

Zafer Partisi Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu, gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Karamahmutoğlu: Türklüğün kazanımları kelime oyunlarıyla elde edilmiş kazanımlar değildir
Paylaş:

Azmi Karamahmutoğlu açıklamasında, "Yasama yılının başlamasından bu yana sürekli sıcak tutulan yeni anayasa tartışmalarıyla beraber bu tartışmanın içerisine DEM Parti'nin de çekilmiş olması, yani şimdiye kadar kapatılması talep edilen terör örgütünün siyasal organı olduğu iddiasıyla kapatılması talep edilen DEM Parti'nin birdenbire adeta Cumhur İttifakı'nın bir aday bileşeniymiş gibi tokalaşmalarla bir araya gelindiği bir hafta yaşadık." dedi.

Anayasa tartışmalarına değinen Azmi Karamahmutoğlu şunları dile getirdi:

"Kendi aralarında bir birliğin olmadığını görüyoruz. Bunun en taze örneğini daha dün AK Partili, tarafsız olması gereken, AK Partili TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un yapmış olduğu açıklamayla yaşadık. Sayın Numan Kurtulmuş, anayasanın üçüncü maddesindeki bir cümlenin değiştirilmesini kendince teklif etti. Hoş gelen tepkiler üzerine daha gün akşamını doldurmadan bu sözlerinden ricat etti, geri adım attı. Çünkü saraydaki kadrolardan zılgıt yedi bir Meclis Başkanı olarak. Yani protokoldeki ikinci sıra olarak Sayın Meclis Başkanı zılgıt yedi anayasadaki bir memurdan ve geri adım attı söylediklerinden. Şimdi Numan Kurtulmuş'a şunu hatırlatmak isteriz ve aynı zihniyette olanlara. Bakınız, tekrar ediyoruz, Türklüğün bu coğrafyadaki kazanımları kelime oyunlarıyla elde edilmiş kazanımlar değildir."

Bunların hiçbirinden fedakarlık ve feragat etmeyeceklerini belirten Azmi Karamahmutoğlu "Çünkü eğer bunlardan birine sahibi olmamış olsaydık, örneğin bu devletin, Türk devletinin dilinin, resmi dilinin Türkçe olmuş olması şayet gerçekleşmemiş olsaydık, Şu gün başka bir kanun yürürlükte olsaydık ve biz Türk milliyetçileri bunu sağlamak, elde etmek için yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin resmi diri Türkçe olsun diye bir mücadele içerisine girmiş olsaydık ne kadar büyük, nasıl da külfetli bir mücadele vermek zorunda kalacağımızı biliyoruz, canlandırabiliriz gözümüzle." dedi.
 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.