İSTANBUL (AA) - Dünyanın önde gelen endüstriyel tasarımcılarından Karim Rashid ile güçlerini birleştiren Kelebek Mobilya, yeni global marka vizyonunu "Butterflytopia" temasıyla gerçekleştirdiği toplantıda tanıttı.

Doğanlar Mobilya Grubu Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Doğan, Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, Doğanlar Mobilya Grubu bünyesindeki her markanın ayrı bir hikayesi, ayrı bir stili olduğunu söyledi.

Grubun 2022 yılındaki net kârının 179,8 milyon lira olduğunu belirten Doğan, şunları kaydetti:

"2023 yılının ilk çeyreğinde ise hedefimiz olan yüzde 110 oranında büyümeyi ciro ve kârlılık bazında gerçekleştirdik. Sürekli mağazalaşarak her yıl 100’ün üzerinde mağaza açıyoruz. Bu mağazalar ciromuzun yüzde 10’unu etkileyerek yıllık hedeflerimize büyük katkı sağlıyor. 2022 yılını yurt içinde tüm markalarımızla beraber 700 mağazayla kapattık. 2023 yılında ise bu hedefi 800 olarak belirledik. Yurt dışında 85 mağazayla yurt dışı pazarında da büyümeye devam ettik. Kelebek Mobilya da Cumhuriyet tarihinin en köklü markalarından bir tanesi. Ulu Önder Atatürk'ümüz tarafından kurulan çok köklü bir marka. Burada da aile olarak biz bunu satın aldığımız günden bugüne kadar tasarımı, inovasyonu 'aşk' ile bütünleştirdik. 2022 yılında 30’un üzerinde Kelebek Mağazamızı sektöre kazandırdık. 2023 yılında ise Kelebek Mobilya mağaza sayımızı 250’nin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz."

- "Bünyemize bir İtalyan markasını alıyoruz"

Doğan, Kelebek'in aile içerisindeki yerinin çok farklı olduğunu ifade ederek, "Kelebek markamızı gerçekten çok seviyoruz. Markamızı yatırımlarla büyümesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'de grup olarak en büyük gruplardan bir tanesiyiz, hedefimiz çok kısa bir süre içerisinde zirveye ulaşmak, ardından dünya markası olarak bütün ülkelerde olmaktır. Şu anda Londra'nın merkezinde Kelebek Mağazası olarak şirketimizi kurduk." diye konuştu.

Her yıl yüzde 100 büyüyen bir grup olduklarını belirten Doğan, "En son İtalya'da bir İtalyan markasıyla ön anlaşmamızı yaptık. Bünyemize böylece bir İtalyan markasını alıyoruz. Bu çok sevindirici bir şey. Türkiye'den, bu topraklardan çıkıp İtalya'da bir marka satın alma gücüne sahip olmak, o tasarım ruhunu bu şirkette hissettirebilmek gerçekten çok önemli. Çok yakın zamanda dünyada gitmiş olduğunuz, gezmiş olduğunuz yerlerde markalarımızın bayraklarını göreceksiniz." şeklinde konuştu.

Doğan, Kelebek markasının yeni vizyon serüveninde tasarımlarıyla kendilerine değer katacak dünyaca ünlü tasarımcı Karim Rashid ile iş birliği yapmaktan duyduğunu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye'nin mobilya tasarımlarıyla da dünyada söz sahibi olabileceğine işaret etti.

- "Kelebek’in ciddi bir potansiyeli var"

Kelebek Mobilya Genel Müdürü Tolga Kaya da Kelebek Mobilya'nın kurulduğu günden bugüne kendini yenileyen, zamansız ve mobilya sektöründe trendleri belirleyen bir marka olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kelebek Mobilya ailesi olarak heyecan verici bir dönüşüm yolculuğuna çıktık. Cumhuriyet’in ilk yıllarından itibaren sektöre liderlik ederken, yeni tasarım vizyonumuzla da sektöre yeni bir soluk getiriyoruz. Global tasarım vizyonumuzla Kelebek Mobilya’nın geleceğini yeniden tasarladık. 'Kelebek Etkisi' olarak tanımladığımız dönüşüm hikayemizi; haz temelli, sade, dinamik, yenilikçi, yetenekli, yaratıcı, aydınlatan, keşiflerle dolu, zamansız, doğal, özgür ve eğlenceli bir dünya olarak kurguladık. Tasarımlarımız sadeliğiyle göz yormayarak her kombinasyonda kendine yer bulabilirken, dinamikliğiyle de zamansız kalıyor. Geniş ürün, kumaş ve renk portföyümüzle kişiselleştirilebilir bir deneyim sunarken, ürünlerimiz ergonomik olmasıyla da kullanıcılarımız tarafından severek kullanılıyor. Global tasarım vizyonumuzu Karim Rashid ile güçlendirme hayalimiz kelebek etkisine dönüştü."

“Kelebek Etkisi” global