ADAY LİYAKATSİZ  SEÇMEN İLGİSİZ
Şanlıurfa son 20 yılın en durgun seçim dönemini yaşıyor. Çoğu adayın halkta karşılığı olmaması vatandaşı gündemden uzaklaştırıyor. Sandıkların kurulmasına sayılı günler kala kentte seçim havası esmiyor. Deprem ve sel felaketiyle sarsılan Şanlıurfalılar çoğu adayın liyakatsiz olması nedeniyle ülkenin kaderini belirleyecek seçimlere ilgi duymuyor.

ADAYLIKLAR PARAYLA SATILIYOR İDDİALARI
Şanlıurfalılar; eğitimsiz, iki lafı biraraya getiremeyen bazı adayların bulundukları sırayı para dökerek aldıklarına inanıyor. Urfalılar, "Tahsil görmemiş, konuşmayı bilmeyen ve milyonlarca lira harcayan, liyakatsiz kişiler bizi temsil edemez. Bu kişiler seçildikten sonra masraflarını çıkarmanın derdine düşecekler. Rant ve ihale peşinde koşacaklar. Milletvekili maaşı 73 bin. Bu adamların 5 yıl boyunca alacakları para 4 milyon 380 bin lira olacak. Onlarca milyon lira harcayarak aday olan bu şahsılar halkı mecliste temsil etmeye fırsat bulamayacaklar. Bunlar nasıl milletvekili yemini edecekler? Merak ediyoruz"  şeklinde konuşuyor.

MİLLETVEKİLLERİNİ GENEL BAŞKANLAR DEĞİL HALK SEÇMELİ
Şanlıurfa'da vatandaşlardan edindiğimiz görüşlere göre; milletvekilleri merkezden değil taşradan gönderilmeli. Başka bir deyişle milletvekilleri genel başkan tarafından değil halk tarafından ön seçimle belirlenmeli. Kendi muhtarını, kendi belediye başkanını ve kendi cumhurbaşkanını seçen bu halkın kendi milletvekilini seçme özgürlüğünün de verilmesi gerektiği altı çiziliyor. Vatandaşlar aday belirleme öncesi anket ve temayül yoklamaları yapılmasını istiyor.

14 MAYIS ADAYLARININ ÇOĞU HALKTA KARŞILIĞI YOK
Şanlıurfa son 20 yıldır en düşük profilli aday listeleriyle seçime gidiyor. Birçok parti Şanlıurfa'da siyasi intihar listesi hazırlamış. Halkın istek ve talepleri ilk kez bu kadar gözardı edilmiş durumda.  Liyakatsiz olduğu halkça bilinen bazı adayların para gücüyle ilk sıralarda yer alması halka meydan okuma olarak kabul ediliyor.  Tek özelliği parası olan bazı adaylar halkı partilerden soğutmuş durumda.

HALK "AK PARTİ VE YEŞİL SOL PARTİ" DİYOR
Tüm bu iddialar ışığında Şanlıurfa'da seçim iki ana damar üzerinden yol alıyor. Onlardan biri AK Parti diğeri ise Yeşil Sol Parti. Şanlıurfa basını olarak kahvehane, kafe, yeşil alan ve dost sohbetlerinde halkın nabzını tutmaya devam ediyoruz.  Görüşelerini aldığımız kişiler; Şanlıurfa'da AK Parti'nin 8 Yeşil Sol Parti'nin ise 6 milletvekili çıkarmasını beklediklerini belirtiyor. Diğer partilerin ise milletvekili çıkarmasına ihtimal verilmiyor.

Vatandaşlar;  "Şanlıurfa'da ceketimizi koysak alırız" mantığının terkedilmesini istiyor.

HABER:İBRAHİM UYGUR.NABİ.MORÇİÇEK