Filistin Dışişleri Bakanlığı’ndan İnsan Hakları Günü mesajı
Ramallah, 10 Aralık (Hibya) – Filistin Dışişleri Bakanlığı, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda Filistin halkının haklarının görmezden gelinemeyeceğini bildirdi.
Başlık, özet ve etiketlerde arandı.
Ramallah, 10 Aralık (Hibya) – Filistin Dışişleri Bakanlığı, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda Filistin halkının haklarının görmezden gelinemeyeceğini bildirdi.
Bursa, 10 Aralık (Hibya) - Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Hamza Gürsel, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla açıklama yaptı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bakanlar destek mesajları yayımladı.
Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı Cengiz Dündar, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Aileler ile Yardımlaşma Dayanışma Derneği (MEBYA-DER) ile Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği’ni (TUAY-DER) ziyaret etti.
Gemlik Belediyesi tarafından, 10 Aralık İnsan Hakları Günü kapsamında “Çocuk Hakları Semineri” düzenledi.
Ordu İl İnsan Hakları Kurul üyeleri, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Ordu Valisi Muammer Erol’u makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Ersoy, mesajında insanı korumak, insanın onurunu yüceltmenin, devletlerinin en önemli gayesi olduğunu ifade etti.
Prag, 10 Aralık (Hibya) - Çekya Cumhurbaşkanı Petr Pavel, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, dünyanın birçok bölgesinde insanların onurlu ve özgür bir yaşam hakkı için büyük bedeller ödediğini söyledi.
Her yıl 10 Aralık’ta kutlanan Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında, Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’ın başkanlığında İl İnsan Hakları Kurul Toplantısı gerçekleşti.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 10 Aralık İnsan Hakları Günü kapsamında Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu tarafından düzenlenen “Kriz Dönemlerinde İnsan Haklarının Yeniden İnşası Zirvesi”ne katıldı.
Brüksel, 10 Aralık (Hibya)-Belçika Dışişleri Bakanlığı tarafından, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde küresel ölçekte insan haklarının korunması ve geliştirilmesine yönelik güçlü taahhüdü bir kez daha vurgulandı.
New York, 10 Aralık (Hibya) - Uluslararası İnsan Hakları Günü'nde, BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, Avrupa'da zayıflatıldığını söylediği bu temel değerleri "geri kazanmanın" gerekliliğini vurguladı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü mesajında küresel adalet ihtiyacına dikkat çekerek Türkiye’nin hakkaniyeti ve özgürlüğü savunma kararlılığını vurguladı.
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Çalışmaları Başkanı Zeynep Sudan, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında yazılı bir basın açıklaması yaptı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Aralık İnsan Hakları Günü mesajında Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek uluslararası topluma sorumluluk çağrısı yaptı. Erdoğan, iki devletli çözümün ve ateşkesin güçlendirilmesinin kalıcı barış için tek yol olduğunu vurguladı.
Kanberra, 10 Aralık (Hibya)- Avustralya Dışişleri Bakanı Senatör Penny Wong, İnsan Hakları Günü’nde yaptığı açıklamada evrensel insan haklarına bağlılıklarını yineledi.
İslamabad, 10 Aralık (Hibya)- Pakistan Dışişleri Bakanlığı tarafından , İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 77. yıldönümünde uluslararası topluma “insan onurunu ve temel hakları koruma” çağrısı yapılarak, Keşmir ve Filistin’deki hak ihlallerine dikkat çekildi. Artan İslamofobiye karşı ortak mücadele vurgusu öne çıktı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Sosyal Demokrasi Derneği’nin İnsan Hakları Günü Ödül Töreni’ne katılarak açıklamalar yaptı.
Belediye başkanları ve valiler, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Ankara, 9 Aralık (Hibya) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya İnsan Hakları Günü “İnsanlık İçin Güçlü Türkiye” Programı'nda konuştu.
Ankara, 9 Aralık (Hibya) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya İnsan Hakları Günü “İnsanlık İçin Güçlü Türkiye” Programı'nda konuşuyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Dünya İnsan Hakları Günü etkinlikleri kapsamında “Memleketin Kısmeti” adlı tiyatro oyunu seyirciyle buluştu.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Dünya İnsan Hakları Günü’nde “Sağlıklı Kent İzmir” sloganıyla düzenlenen etkinliğe katıldı.
Ankara, 11 Aralık (Hibya) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya İnsan Hakları Günü Kardeşliğin Yüzü Programı'nda konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya İnsan Hakları Günü Kardeşliğin Yüzü Programı'nda konuşuyor.
Adana Büyükşehir Belediyesi’nce 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde, çocuk haklarına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla Çocuk Hakları Koruluğu açılışı ve fidan dikimi gerçekleştirildi.
Elazığ, 10 Aralık (Hibya) - Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
New York, 10 Aralık (Hibya) – Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle açıklama yaptı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Manisa Barosu işbirliğinde Atatürk Gençlik Merkezi’nde “Türkiye’de İnsan Hakları Kavramı ve Uygulamaları” konulu panel gerçekleştirildi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili İdris Şahin, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, adaletin sosyal barışın, refahın ve kalkınmanın lokomotifi olduğunu vurguladı.
Orhangazi Belediye Başkan Vekili Lütfi Bakırdan Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, 10 Aralık İnsan Hakları Günü kapsamında yapılan programa katıldı.
Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlar Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Giresun İnsan Hakları Kurulu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında, Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Yakınoğlu başkanlığında Giresun Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.
Bugün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü. İnsan hakları, insan olmanın en temel değerlerinden biridir ve bireylerin hak ve özgürlüklerini korumanın, toplumsal barış ve huzuru sağlamanın vazgeçilmez bir yolu olduğu bir kez daha hatırlatılmaktadır.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabulünün 76’ncı yıl dönümünü kutlayarak, insan haklarının korunması ve geliştirilmesi adına küresel sorumlulukları hatırlattı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) atıl durumdan kentin kültür-sanat yaşamına kazandırdığı Bulgur Palas, “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü”nde, “Magnum İstanbul'da: İnsan Hakları Olanlar/Olmayanlar” sergisine ev sahipliği yaptı.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Madrid, 10 Aralık (Hibya) - İspanya Dışişleri, Avrupa Birliği ve İşbirliği Bakanı Jose Manuel Albares, İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Sakarya Valisi Rahmi Doğan, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Ordu Valisi Muammer Erol, "Dünya İnsan Hakları Günü" nedeniyle mesaj yayımladı.
Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, "Dünya İnsan Hakları Günü" nedeniyle mesaj yayımladı.
DEVA Partisi İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, bugün yapılacak Adalet Bakanlığı’nın 2024 bütçe görüşmeleri ve 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nün ilan edilmesinin 75. yıl dönümü nedeniyle TBMM’de basın toplantısı düzenledi.
SÜMEYYE YALÇIN- 10.12.2023 - HİBYA - Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde Gazze’de soykırımın devam ettiğini bildirdi.