Fenerbahçe arsaVev, UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde finale yükseldi
Fenerbahçe arsaVev, UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu yarı final maçında Ukrayna temsilcisi Metalist 1925’i eleyerek finale yükseldi.
Başlık, özet ve etiketlerde arandı.
Fenerbahçe arsaVev, UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu yarı final maçında Ukrayna temsilcisi Metalist 1925’i eleyerek finale yükseldi.
İstanbul, 12 Şubat (Hibya) - İnfo Yatırım, 1,1925 direncinden dönen EURUSD paritesinin dün açıklanan ABD istihdam verilerinin ardından satış baskısı ile karşı karşıya olduğunu bildirdi.
1925 yılında, Hacı Ömer Sabancı tarafından temelleri atılan Sabancı Topluluğu, 100’üncü yılını özel bir konserle kutladı.
Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en tartışmalı olaylarından biri olan Şeyh Said İsyanı sonrası verilen idam kararı, bugün 100. yılını doldurdu. 29 Haziran 1925 tarihinde, Diyarbakır’da kurulan İstiklal Mahkemesi tarafından yargılanan ve idam cezasına çarptırılan Şeyh Said, aralarında birçok yakını ve destekçisinin de bulunduğu grupla birlikte idam edildi.
Tarihin en köklü üreticilerinden olan Fransız otomotiv devi Citroën, 100 yıl önce, 4 Temmuz 1925 Cumartesi akşamı Eyfel Kulesi'ne ismini ışıklı harflerle yansıttı. Bugün ise Citroën, Eyfel Kulesi'nin ışıklandırılmasının 100. yıl dönümünde enerji dönüşümünde önemli bir oyuncu olma yolundaki kararlılığını yineliyor ve sürdürülebilir bir çevre için elektrikliye geçişin önündeki engelleri kaldırma girişimlerini sürdürüyor.
1925 yılında, Hacı Ömer Sabancı tarafından temelleri atılan Sabancı Topluluğu, bu yıl 100’üncü yaşını kutluyor. Kurulduğu günden bu yana “bu topraklardan kazandığını bu toprakların insanıyla paylaşma” ilkesi doğrultusunda hareket eden; Adana’da başlayan başarı yolculuğunu bugün dünyanın 17 farklı ülkesine taşıyan Sabancı Topluluğu, 100’üncü yıl iletişimi kapsamında hazırladığı film serisinin ilkini sosyal medya hesaplarından paylaştı.
Müzede, 1925'te Londra'da basılan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk banknotları olarak öne çıkan 1, 5, 10, 100 ve 1000 liralık paralar dikkati çekiyor Söz konusu paraların üzerinde Atatürk portresinden 1. TBMM Binası'na, Ankara Kalesi'nden kara sabanla çift süren bir köylünün fotoğrafına kadar farklı kareler yer alıyor
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı: "Cumhuriyet ile neredeyse yaşıt olan, 1925 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nden aldığı cesaret, coşku ve heyecanla kurulan ve o tarihten bu yana 'bu topraklardan kazandıklarını bu toprakların insanlarıyla paylaşmak' ilkesiyle faaliyet gösteren bir Topluluk olarak, bizler de 100. yıl coşkusunu, Cumhuriyet değerlerinin bir simgesi olan bu orkestramızla birlikte yaşadık"