Şanlıurfa’da 4 Yıl 2 Ay Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.
Başlık, özet ve etiketlerde arandı.
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.
31 Temmuz 2026 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 594) ile, Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 531)'nde teminat uygulamasına ilişkin önemli değişiklikler yapıldı.
Vergi mükelleflerinin en önemli yükümlülüklerinden biri olan Kurumlar Vergisi Beyannamesi hazırlık süreci, bu yıl beklenmedik zorluklarla karşı karşıya. 2024 hesap dönemine ilişkin olarak kurumlar vergisi beyannamelerinin 30 Nisan 2025'e kadar verilmesi gerekiyor. Ancak, meslek mensupları ve işletmeler için şartlar o kadar ağırlaşmış durumda ki, bu süreyi sağlıklı bir şekilde yerine getirmek neredeyse imkansız hale gelmiş durumda. Bu sebeplerle, beyannamelerin verilme süresinin uzatılması, hem vergi mükellefleri hem de muhasebe meslek mensupları açısından büyük bir ihtiyaç haline gelmiştir.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.