Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı ve Yeşiller Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Riha milletvekili adayı Mithat Sancar, aday olduğu Riha’da, yerel basın emekçileriyle buluştu. Haliliye İlçesi'nde bir otelde gerçekleşen yemekli buluşmaya yerel basın emekçileri yoğun ilgi gösterdi. Buluşmada, basın emekçileriyle konuşan Sancar, Riha’nın önemini ve 14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimlerde beklentilerini anlattı.

‘MUHALEFET ÜRKEK DAVRANMAMALIDIR’

Buluşmaya katılan gazeteciler, 25 Nisan’da gerçekleşen ve aralarında siyasetçilerin, hukukçuların, özgür basın çalışanların, sanatçıların olduğu 216 kişi hakkında yapılan gözaltı operasyonunu ve muhalefetin sessizliğini sordu. Bu operasyonu bir darbe olarak nitelendirdiklerini belirten Sancar, “Çok net söylüyorum. Bu sadece Yeşil Sol Parti meselesi olarak görülürse ciddi yanılgıya düşülür. 

Tam tersine sandığa ve halkın iradesine yönelik darbe planlarının bir parçasıdır. Seçim güvenliğini ortadan kaldıracak ve seçmende tedirginlik, korku yaratacak ortamı hazırlama teşebbüsüdür. Nitekim İçişleri Bakanının açıklamaları da bunu tamamlıyor. 

Buna herkesin tepki göstermesi gerektiği açıktır. Türkiye’de, demokrasi, adalet ve özgürlük isteyen herkesin buna tepki göstermesi gerekiyor. 

Muhalefetten yeterince tepki gelmemiş olmasını da halkın takdirine bırakıyoruz. Bizler her türlü adaletsizliğe ve haksızlığa karşı çıkıyoruz. Bugüne kadar AKP-MHP iktidarını kendini sürdürme konusunda en becerikli olduğu yöntem bir oyun sahası çizip muhalefeti de oraya çekmekti. 

Yani çeşitli korkular ve tedirginlikler yaratarak, türlü propaganda yöntemleri ile diğer muhalefet partilerini tedirgin etmek ve temkinli, ürkek davranmaya yöneltmektir. Bu AKP-MHP iktidarının çok sık başvurduğu bir durum. Muhalefete geçen günde bir çağrı yaptım. 

AKP’nin çizdiği oyun sahasına her giriş seçmende bir rahatsızlık yaratıyor. Eğer bu sisteme tek adam rejimine son vermek istiyorsak, bu yönetimi yöntemlerini boşa çıkartacak iradeyi de ortaya koymamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Program, basın emekçilerinin sorularıyla devam etti.