Koreografisi ve sanat yönetmenliğini Asil Çağıl’ın üstlendiği Top Model Of Turkey yarışması İstanbul’da yapıldı. 

Moda ve televizyon sektörüne yeni isimler kazandırmayı hedefleyen  yarışmayı Televizyonun ünlü ve başarılı isimlerinden  Bircan Bali ve yarışmanın aynı zamanda Proje direktörü olan Mehmet Yıldırım sundu. 

Yarışma jüridinde ise Wilma Elles, Tuğba Özay gibi ünlüler yer aldı. 

Yarışmanın en önemli özelliği ise jüri  üyelerinin puanlarını noter huzurunda açık olarak kullanması ve seyircilere gösterilmesi oldu.  Türkiye tarihinde  ilk defa  yapılan bu uygulamayla izleyenlere büyük bir sürpriz yapıldı. Jüri puanların yer aldığı kağıtları havaya kaldırarak seyircilere gösterdi.  Türkiye’de ilk defa yapılan bu uygulamanın diğer yarışmalara da örnek olması temenni edildi.  

Beyoğlu 40. Noteri denetiminde açık olarak kullanan puanları seyirciler de alkışlarla destekledi.. 

Yarışmanın kurucu başkanı Ali DURGUT “ Amacımız Türkiye’nin en kaliteli, dürüst ve adaletli yarışması olmaktır. Hiç kimsenin kafasında  bir şüphe bir endişe olsun istemek ve açık bir puanlama yaptık” dedi.  Yarışmanın organizasyonunu ise başarılı PR şirketi SPR Semra Türk yürüttü. 

Yarışma sonuçlarına göre aşağıda dereceleri belirtilen modeller yurt dışı yarışmalarda ve defilelerde Türkiye’yi temsil edecekler ve yarışma komitesi tarafından desteklenecekler. 

Yarışma sonuçları şu şekilde alındı. 

Top Model Of Turkey 
1. si