Şanlıurfa Genelinde 300’den Fazla Sandıkta Blok Oy Kullanıldığı İddiası 

DBP : Yeşil Sol Parti - HDP Urfa İl Örgütleri, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde tespit edilen usulsüzlüklerin bir kısmını paylaştı. Paylaşılan usulsüzlüklerde Urfa genelinde 300 den fazla sandıkta blok oy kullanıldığı İddiası da bulunuyor.

SİYASET - 20-05-2023 11:40

Şanlıurfa Genelinde 300’den Fazla Sandıkta Blok Oy Kullanıldığı İddiası 

Usulsüzlük tespit ettikleri sandıklarda toplam oy sayısının 50 binin üzerinde olduğunu, geçersiz ve baskı sonucu verilen oylar değerlendirildiğinde de Urfa genelinde yaklaşık 150 bin kişinin iradesinin sandıklara yansıtılmadığının ileri sürüldüğü yazılı basın açıklamasında, DBP - Yeşil Sol Parti - HDP Urfa İl Örgütleri’ne göre yaklaşık 220 bin seçmen sandığa gitmedi. Bütün bunların toplamıyla Urfa’da yaklaşık 400 bin seçmenin iradesi sandığa yansımadı.

DBP - Yeşil Sol Parti - HDP Urfa İl Örgütleri yaptıkları ortak basın açıklamasında tespit ettikleri usulsüzlüklerle ilgili şu ifadelere yer verildi; 


"Sandık başkanları uzun süre müşahitlerin sandıklarda görev alamayacağını iddia etmiş ve kolluk marifetiyle salonlardan çıkarmaya çalışmıştır. Hukuk komisyonumuzun müdahalesiyle bu yaklaşım engellenmiştir.

Yasak olmasına rağmen sandık başkanları Okur-yazar olmayan seçmenlerle birlikte oy kabinlerine girmiştir.

Sayımlar tamamlandıktan sonra çeteledeki Yeşil Sol Parti oyları MHP hanesine yazılmış. Tesadüf odur ki hiçbir sandıkta AKP yada MHP oyları Yeşil Sol Parti ye yazılmamış.

En önemlisi ve vekil dağılımını doğrudan etkileyen, şehrimiz için bir utanç kaynağı AKP/MHP ittifakı için övünç kaynağı olan blok oy kullanımı;
Urfa genelinde 300 den fazla sandıkta blok oy kullanımı tarafımızdan tespit edilmiştir. Bu sahtekarlık öyle bir boyuta verilmiş ki bazı sandıklarda yüzde %140 a varan oy kullanımları gerçekleşmiştir. Bu durumda seçmen sayısı sabit kaldığı için sandık başkanı ve 142 nolu belge sahipleri yani kolluğunda bu sandıklarda oy kullanıldığı gerçeği ortaya çıkıyor.

Tarafımızdan tespit edilen sandıklardaki toplam oy sayısı 50.000’in üzerindedir. Geçersiz ve baskı sonucu verilen oylar değerlendirildiğinde Urfa genelinde yaklaşık 150.000 kişinin iradesinin sandıklara yansıtılmadığı gerçeği ortaya çıkmaktadır. Buna yaklaşık 220.000 seçmenin de sandığa gitmediği gerçeği eklenince şehrimizde yaklaşık 400.000 kişinin iradesinin sandığa yansımadığını görüyoruz.

"28 MAYIS'TA 2. TURDA DA AYNI İRADEYİ ORTAYA KOYACAĞIZ"

Bu tespitler sadece partimizin sorumluluğunda olmayıp devleti yönetenlerin bizzat çözmesi gereken problemlerdir. 

İktidarın tüm provokasyonlarına karşın dik duruşundan taviz vermeyen ve seçimlerin sükunet içinde geçmesinde emeği ve sabrı olan tüm gönüllülerimize teşekkür ediyor, aynı iradeyi 28 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde de göstermelerini bekliyoruz.”
 
 

DİĞER HABERLER
BAŞKAN BEYAZGÜL ÖĞRENCİ EVİNDE SAHUR YAPTI

BAŞKAN BEYAZGÜL ÖĞRENCİ EVİNDE SAHUR YAPTI

28-03-2024 - SİYASET

 Başkan Mehmet Kuş’un Bir Sözü Daha Gerçeğe Dönüştü:

 Başkan Mehmet Kuş’un Bir Sözü Daha Gerçeğe Dönüştü:

27-03-2024 - SİYASET

Zininur Butik Otel