Urfalı Vekil Dedaş'ın Elektrik Kesintilerini Sordu

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü Devteşti Mahallesi'nde son günlerde devam eden elektrik kesintilerini Enerji Bakanlığına sordu.

SİYASET - 25-01-2023 13:24

Urfalı Vekil Dedaş'ın Elektrik Kesintilerini Sordu

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Devteşti Mahallesi'nde son 3 gündür geceden sabah saatlerine kadar elektrik kesintileri devam ediyor. Bu durumun vatandaşları olumsuz etkilediği belirtildi.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in yanıtlaması istemiyle aşağıdaki önergeyi sordu.

 

"Şanlıurfa Haliliye İlçesine bağlı Devteyşti Mahallesi’nin elektrikleri üç haftadır akşam saatlerinden sabaha kadar kesilmektedir. Isınma, eğitim, iletişim gibi en temel hakların sekteye uğramasına da sebep olan bu duruma dair mahalle sakinleri defalarca Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye (DEDAŞ) ulaşmaya çalıştıklarını ama sorunun çözülmediğini dile getirmektedirler. Sık sık yaşanan bu kesintiler hayatı olumsuz yönde etkilemektedir. DEDAŞ’ın usulsüz kesintileri, gönderilen yüksek faturaları uzun zamandır gündemde olmasına rağmen adım atılmaması halkın mağduriyetlerinin devam etmesine sebep olmaktadır. 

 

Bu bağlamda;

1- Şanlıurfa Haliliye ilçesi Devteyşti Mahallesi’nde meydana gelen elektrik kesintisi Bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir? 

2- DEDAŞ kış aylarında halkı çok daha fazla mağdur eden elektrik kesintilerini neden yapmaktadır? Bu sorunu çözmek için ne zaman adım atılacaktır? 

3- DEDAŞ şirket yönetimine görevi ve sorumluluğu yerine getirmemeden kaynaklı açılmış bir soruşturma mevcut mudur? 

4- Şirket birçok mağduriyet yaratmasına rağmen neden Bakanlık olarak konuya dair bir girişimde bulunulmamaktadır? "

Haber: İbrahim Uyğur 

 

DİĞER HABERLER
BAŞKAN BEYAZGÜL ÖĞRENCİ EVİNDE SAHUR YAPTI

BAŞKAN BEYAZGÜL ÖĞRENCİ EVİNDE SAHUR YAPTI

28-03-2024 - SİYASET

 Başkan Mehmet Kuş’un Bir Sözü Daha Gerçeğe Dönüştü:

 Başkan Mehmet Kuş’un Bir Sözü Daha Gerçeğe Dönüştü:

27-03-2024 - SİYASET

Zininur Butik Otel