Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli kadınların sosyal ve kültürel gelişimine katkı sunmak için yeni bir projesini hayata geçiriyor. Birleşmiş Milletler Ecosoc Oado (İnsan Hakları Savunma Örgütü) ile Karaköprü Kadın Yaşam ve Kültür Merkezi Projesi için protokol imzalanırken, kısa sürede projenin yapımına başlanacak.

 

Karaköprü Kadın Yaşam ve Kültür Merkezi Projesi için iş birliği protokolü Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve BM İnsan Hakları Savunma Örgütü Türkiye Başkanı Muzaffer Esetoğlu arasında imzalanırken, Başkan Baydilli protokolle birlikte projenin hayata geçirildiğini söyledi.

 

Protokol imzalarının ardından bir açıklama yapan Başkan Baydilli yeni dönemde kadınlar için önemli bir merkezi ilçeye kazandıracaklarını belirterek yapılan protokolle bunun tescillendiğini kaydetti.

 

Başkan Baydilli, “Kadın Yaşam ve Kültür Merkezi projemizi Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Örgütü ile yaptığımız protokolle yaklaşık 4 milyon euroluk bir destek alarak ilçemize kazandıracağız. Bu merkezimizde kadınlar için yüzme havuzu, fitness salonu, atölye ve derslikler, fuaye alanı, kütüphane ve kreş yer alacak.

 

Bu projemizle bir kadının vaktini dolu dolu geçirebileceği bir yaşam alanını ilçemize kazandıracağız. Doğukent Mahallemizde 4 bin metrekarelik alanda inşa edilecek Kadın Yaşam ve Kültür Merkezi projemize kısa sürede başlayacağız.

 

Bu projemize katkıları için Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Örgütüne ve Türkiye Koordinatörü Muzaffer Esetoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Projemiz şimdiden ilçemizdeki kadınlara hayırlı, uğurlu olsun” diyerek kısa sürede çalışmalara başlanacağının müjdesini verdi.

 

BM İnsan Hakları Savunma Örgütü Türkiye Başkanı Muzaffer Esetoğlu ise projenin Karaköprü’ye hayırlı olmasını dilerken, kadınların topluma kazandırılması ve sosyalleşmesi için bu tür projelere destek verdiklerini ve Karaköprü Belediyesi ile birlikte bu projeyi yürüttüklerini ifade etti.

 

Karaköprü’ye kazandırılacak olan Kadın Yaşam ve Kültür Merkezi, kadınların sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerle buluşabilecekleri ve yeteneklerini keşfedebilecekleri özel bir mekân olarak tasarlanırken, projenin yapımına ihale sürecinin ardından başlanacak.