ANKARA (AA) - Aksa Elektrik, Fırat ve Çoruh bölgelerinin elektrik tüketiminin geçen yılın son çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre artış gösterdiğini bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Fırat ve Çoruh bölgelerindeki 9 ilde elektrik tedarik hizmeti sunan Aksa Elektrik, 2022 yılının ekim, kasım ve aralık aylarına ait tüketim oranlarını açıkladı.

Ticarethanelerde toplam elektrik tüketimi, yılın son çeyreğinde önceki yılın aynı dönemine göre, Fırat ve Çoruh bölgelerinde arttı. İl bazında genel toplamda en yüksek tüketim yüzde 84 ile Gümüşhane'de görüldü.

Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerinin bağlı bulunduğu Çoruh bölgesinde, toplam elektrik tüketiminde (mesken, sanayi ve ticarethane) bir önceki yılın son çeyreğine kıyasla yaklaşık yüzde 3 artış görüldü.

Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerinin yer aldığı Fırat bölgesinin toplam elektrik tüketimi ise yüzde 18 arttı. Fırat ve Çoruh bölgelerinde Artvin ve Elazığ dışında bütün illerde elektrik tüketimi arttı.

- Abone sayısı Çoruh bölgesinde arttı

Fırat ve Çoruh bölgelerinde (mesken, sanayi ve ticarethane) abone gruplarında toplam elektrik tüketiminde Artvin'de yüzde 4, Elazığ'da yüzde 1 düşüş olurken, diğer illerde elektrik tüketiminin arttığı görüldü.

Mesken abone gruplarında il bazında Çoruh Bölgesi'nin tamamında tüketimde düşüş gözlemlendi. Sanayi ve ticarethane grubunun toplam elektrik tüketimi ise arttı.

Söz konusu bölgelerdeki illerde abone grupları dahil edildiğinde, yılın son çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre, sanayi ve ticarethane toplam tüketiminde artış görüldü. Fırat bölgesinde bu artış yüzde 104, Çoruh bölgesinde ise yaklaşık yüzde 46 olarak hesaplandı.

Sanayi ve ticarethanelerde en yüksek tüketim Çoruh bölgesinde yüzde 200 ile Rize'de, Fırat bölgesinde de yüzde 169 ile Malatya'da görüldü.

Bu dönemde, toplam abone sayısı Fırat bölgesinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 3 azalırken, Çoruh bölgesinde ise yaklaşık yüzde 3 arttı.