Harran Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Elektrik ve Enerji Bölümü öğrencileri, Öğretim Görevlisi Cihan Ayhancı'nın danışmanlığında Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürlüğü'ne teknik bir gezi düzenledi. Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürü Naci Obut'un ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlik, öğrencilere iş hayatını yakından görme ve sektör hakkında detaylı bilgi edinme fırsatı sundu.

 

 

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki 6 ilde sürdürülebilirlik odaklı elektrik dağıtım hizmeti sunan Dicle Elektrik, bölgesel kalkınmayı desteklemeye yönelik projeleriyle çalışmalarını sürdürüyor. Üniversite sanayi işbirlikleri kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalarla sık sık gündeme gelen dağıtım şirketi, son olarak Harran Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Elektrik ve Enerji Bölümü’nde öğrenim gören elektrik teknikeri adayı öğrencileri ağırladı.

 

Hem gördüler, hem denediler

Teknik gezide öğrencilerin ilk durağı Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürlüğü yerleşkesinde bulunan eğitim sahası oldu. Şirketteki uzmanlar tarafından öğrencilere enerji nakil hatlarında kullanılan malzemelerin yanı sıra sahada kullanılan trafo, hücre ve panoların tanıtımı yapıldı. Öğrencilere, yüksekte çalışma ve iş güvenliğinin dışında iş kazalarının azaltılabilmesi adına Dicle Elektrik tarafından alınan tedbirler ile ilgili bilgiler de aktarıldı. Öğretim Görevlisi Cihan Ayhancı danışmanlığındaki öğrenciler, bazı uygulamaları uzmanlar gözetiminde deneyimleme imkanı da buldu.

 

Her aşama hakkında bilgi verildi

Teknik geziden duyduğu memnuniyeti dile getiren Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürü Naci Obut, “Öğrencilere, elektrik enerjisinin üretiminden tüketiciye ulaşımına kadar olan süreçleri detaylı bir şekilde anlattık ve pratik uygulamaları gösterdik. Bu tür etkinliklerin öğrencilerin teorik bilgilerini sahada görmeleri ve uygulamalı deneyim kazanmaları açısından büyük önem taşıyor. Geleceğin teknikerlerinin buradan memnuniyetle ayrılması bizler için ayrıca çok özel.” dedi.

Etkinlik, öğrencilerin ve yöneticilerin birlikte çektirdiği hatıra fotoğrafı ve dağıtılan küçük hediyelerle sona erdi.