Deprem yaraları sarılmaya devam ediyor. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremin ardından 11 ilde deprem yaraları sarılmaya devam ediyor. Depremin ağır yaşandığı bölgelere insani yardımlar devam ederken, bölgede özellikle çocuk yaşta depremin etkisinde kalarak mağduriyet yaşayan çocukları sevindiren en güzel yardım Torutoys’tan geldi.

Deprem bölgesinde bulunan çocuklara oyuncak dağıtımı gerçekleştiren Torutoys, çocukların yüzlerinde adeta sevinç çiçeklerinin açılmasını sağladı. Çok sayıda çocuğa oyuncak dağıtımı gerçekleştiren Torutoys, çocukların deprem psikolojisini daha rahat bir şekilde atmalarını sağladı.

Çocukların duygusal olarak depremde kötü anıları hafızalarında uzun süre tuttukları ve bunun etkilerinin ilerleyen yaşlarda depresyona kadar götüreceğini belirten Torutoys sahibi Abdurrahim Toru, oyuncakların çocukların psikolojisinde olumlu etkiler oluşturacağına dikkat çekti.

Toru; “yaşananlar asla unutulacak bir şey değil. Bir gece dakikaya yaklaşan bir sürecin ardından ülke ve dünya gündemini değiştiren asrın felaketinde çocuk olmak kolay değil. Bizler zaten Torutoys grubumuz ile çocuklara yönelik çalışmalar yapmaktayız.

Çocuklar adeta bir travma yaşadı ve bunu atlatmaları belki yıllar sürecek. Biler bunun bilincindeyiz. Bu nedenle özellikle yıkımın ağır olduğu iller başta olmak üzere ilde Torutoys olarak çocuklara oyuncak dağıtımı gerçekleştirdik. Bu sayede güzlerinde adeta gülücük açan çocukların psikolojilerinde olumlu bir gelişme olmasını istedik. Bu çocuklar bizim çocuklarımız ve biz Torutoys ailesi olarak her zaman çocuklarımızı sevindirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.