Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve İl Müftülüğü işbirliğiyle Büyükşehir Engelli Koordinasyon Merkezinde, görme ve zihinsel engelli öğrencilere Kur’an-ı Kerim dersleri veriliyor. 

Görme ve Zihinsel Engelliler için oluşturulan özel sınıflarda eğitimler veriliyor. İl Müftülüğü Personeli Zeynep Akbaş, Engelli Koordinasyon ve Yaşam Merkezindeki görme engelli öğrencilere ‘’Braille Alfabesi’’ yöntemiyle Kur’an-ı Kerim okumayı öğretiyor.

Hem zihinsel, hem de görme engelli vatandaşlar, zamanın büyük bir bölümünü koordinasyon merkezinde geçirme fırsatı yakalıyor. Engelli vatandaşlar, verilen eğitimler sayesinde engelleri bir bir aşıyor.  Kur’an-ı Kerim eğitimin yanında temel dini dersler de veriliyor. 

Öğrenciler günün stresini ise, sosyal etkinliklerle atıyor. Belirli günlerde gezi programları düzenleniyor. Yüzme dersleri, tiyatro gösterileri gibi etkinliklerle öğrenciler,  gönüllerince eğlenebiliyor. 

Haliliye İlçe Müftüsü Abdülhekim Öz, güzel çalışmaların olduğunu ifade ederek, ‘’Kur’an Kursu Öğreticimiz, öğrencilere elifbadan başlayıp Kur’an-ı Kerimi usulüne uygun ve tecvit kaidelerine uygun bir şekilde öğretiyor. Öğrencilerimiz başta Kur’an-ı Kerim olmak üzere dini kitaplarımızın tamamını başkanlığımızın yayınlarında olan brail alfabesiyle basılmış kaynaklardan istifade ediyor. Burada ki gençlerimize, kardeşlerimize dini muhibbini İslam'ın temel kaidelerini ve başta kitabımız olmak üzere hocamızın rehberliğinde öğretiyoruz. Bunun da çok da faydasını görüyoruz. Buraya zaman zaman gelerek bunları dinliyoruz. Çok güzel çalışmaların olduğunu görüyoruz.’’ dedi.

Kur’an Kursu Öğreticisi Zeynep Akbaş ise, ‘’Bizim öğrencilerimiz evlerinden servisle alınıyor ve evlerine bırakılıyor. Sadece elifba veya Kur’an-ı Kerim değil, bizim brail kitaplarımız da var. İsteyenlere okuma yazmayı da öğretiyoruz. Görme engelli yanı sıra benim zihinsel engelli ve bedensel engelli öğrencilerim de mevcuttur. Onlara da ders veriyoruz. Öğrencilerimizle bir araya gelip hem derslerimizi yapıyoruz. Hem de sosyalleşme adına programlar düzenliyoruz. Öğrencilerimiz bura da gerçekten çok mutlu oluyorlar.’’ İfadelerini kullandı.


                                                                                ŞANLIURFA İL MÜFTÜLÜĞÜ
                                                                                                     
                                                                                                           29.09.2022