HDP  Millet İttifakı buluşması gerçekleşti. Bir saat süren görüşmede taraflar ortak bir basın açıklaması yaptı. HDP heyetinin kararını birkaç gün içerisinde açıklaması bekleniyor.

Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçtaroğlu,

görüşmenin sağlıklı bir şekilde sürdüğünü ve HDP ile çözülmesi gereken konuların öncelikle ele alındığını belirterek; “Hakim anayasanın 138 maddesine göre ve vicdani kanaatine göre bekliyoruz programın yapılması özel bir planlamanın yapılması bu kesinlikle şart dolayısıyla bu konuda hükümete gittiğim deprem bölgesinde çağrı yaptım tekrar aynı çağrıyı da burada yapmak isterim. Dolayısıyla acil bir programını devreye konması gerekiyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin varlığı zaten sorunları çözen bir meclis olmasında

 

 kaynaklanmaktadır. Kuruluşundan bu yana Türkiye'nin en temel sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çözülmüştür. Biz milletin sağduyusuna güvenerek buraya getirdiği seçtiği parlamenterlerle birlikte var olan sorunların tamamını çözmeye hazırız herkes sorununu çözüyor da biz mi çözemeyeceğiz? Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kapasitesi sorun çözmeye yeterli değil mi? hayır yeterlidir efendim yeterlidir her sorunun çözüm adresi burasıdır. Biz 2. yüzyıla çağrı beyannamemizde Kürt sorunun çözümü adreslerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu savunuyoruz. Düşünün çevreden iklimden insan haklarına demokrasiye yargı bağımsızlığına kadar dezavantajlı grupların haklarının teslim edilmesine kadar, kadın erkek eşitliğine kadar bu ülkeye demokrasi ya getireceğiz ya getireceğiz. Arkadaşlar bu işin ortası yok Kavga yok Kavga yok özgürce akademik dünyadan var sivil toplumda her kentin kanaat önderleri var. Dolayısıyla siyaset tek başına bir kurum değildir. Siyaset gücünü toplumdan toplumun kanaat önderliğinden toplumun bilyelerinden alır ve dolayısıyla o destekle biz var olan sorunların tamamını çözebiliriz.” dedi.

 

HDP heyeti adına bir açıklama yapan Eş Başkan Mithat Sancar, görüşmenin gayet güzel ve demokratik bir ortamda sürdüğünü kaydederek şöyle konuştu; “Bugün Kılıçtaroğlu ve heyetiyle birlikte bir görüşme gerçekleştirdik yaklaşık bir saat boyunca Sayın Kılıçtaroğlunun ifade ettiği konular neticesinde Türkiye toplumunun Türkiye halklarının Türkiye kamuoyunun bizlerden beklentilerini konuştuk. Dolayısıyla bu beklentiler doğrultusunda Sayın Kılıçtaroğlu’na bize vermiş olduğu sunmuş olduğu bu bilgiler doğrultusunda bir kez daha teşekkür etmek istiyoruz.

Sayın Kılıçtaroğlu’nu burada ağırlamamızın nedeni Kürt sorununun demokratik çözümünün parlamento çatısı altında Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında çözümünden yana olduğumuzu göstermek amaçlıydı. O yüzden Sayın Kılıçtaroğlu ve heyetini parlamentoda ağırlamak istedik buna vesile olmasını tercih ettik.

Ama en azından başta Kürt sorunu olmak üzere Türkiye'nin bütün sorunlarının çözümünde Türkiye toplumunun bizden beklentiler sonrası yapılacakları da istişare ettik. Bir kez daha Sayın Kılıçtaroğlu’na ve heyetine geldikleri için teşekkür ediyoruz. Yaptığımız görüşmede yeni bir döneme girmemize vesile olan deprem keşke bu kadar acıyla birlikte gündeme gelmeseydi. Ama bu acıları yok sayarak siyaseti yürütmekte artık ağır zarar gören toplumsal kesimlerini ve yapılarını onarmak konusunda acil bir programa ihtiyacı olduğunu inancındayız yani acil bir onarım programına ihtiyaç var” dedi.

Haber: İbrahim UYGUR