Son yüz yılın en yıkıcı olaylarını 2 ay içerisinde yaşayan bölgemizde yaralar sarılmaya ve hayat yavaş yavaş normale dönmeye başladı. Yıkıcı depremin ardından yaşanan sel olayını atlatmaya çalışan insanlar Ramazan ayı içerisinde toparlanmaya ve hayatın normal akışını yaşamaya çaba gösteriyorlar.

Şanlıurfalı esnaflar yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde dükkanlarını alışveriş için düzenlemeye başladı. Yeni yeni ürünleri getirerek vatandaşların beğenisine sunmak isteyen esnaflar, aynı zamanda uygun fiyatlı ürünleri sergiliyorlar.

Her şeye rağmen hayatın devam ettiğini belirten Urfalı Esnaflar; “atlatmama çalıştığımız olaylar öyle kolay yenilir yutulur cinsten değil. Bölge adeta kıyameti tüm dünyadan önce yaşadı ve halende yaşamaya devam ediyor.

 Elbette ki, bu yaşananlar Yüce Rabbimizin takdiridir. Bizler buna inanmış insanlarız. Aynı zamanda hayatı devam ettirende Yüce Allah’tır. Bizlerde bunun bilincinde olarak içerisinde bulunduğumuz bu mübarek ay ve yaklaşan Ramazan Bayramına ilişkin hazırlıklarımızı yapmaya başladık.

Elbette ki bildiğimiz en önemli şey ise bölge insanının buruk sevinci ve alım gücünün zayıflaması. Bizlerde buna göre hareket ederek insanlarımızın alım gücüne göre ürünleri getirip satmayı düşünüyoruz. Umarız işlerimiz yolunda gider ve kısa sürede bu yaşadığımız travmaları tüm halk olarak atlatırız” şeklinde konuştular.

Haber: İbrahim UYGUR