Yazılı ve görsel medya ' ya baktığımızda ülkemizde siyasi nezaket yerlerde sürünüyor.
Hele hele bazı siyasilerin söylemlerine baktığımızda adap, anane, gelenek, ahlak, kültür vs.gibi kavramlar umurlarında bile değil.
Bin yıllık Anadolu tarihimizde siyaset dilinin bu kadar kirlendigi , bu denli dibe vurduğu Selçuklu zamanındaki Moğol istilasında, ne Osmanlı'nın fetret devrinde, ne Cumhuriyetin ilk yıllarında, nede Darbeler sonrası sıkı yönetim dönemlerinde bile görülmemiştir.
Yeter artık bu Milleti ötekileştiren , kutuplaştıran, şiddet,kin ve nefret dil'ini terk edilmesi için iyi bir fırsat var.
" Mübarek Ramazan" ayı içindeyiz bu günlerde kavgaların , kırıcı konuşmaları yapanları ve bu konuşmalara tevessül eden siyasetçilerin sonunu getirebilir.
Ramazan ayındayız ömrü olanların göreceği üzere önümüzde bayram günleri var.
Bu Mübarek günleri bir kaç günlük dünya hayatı için yapılan siyaseti Rant siyasetine çevirerek siyasi tartışmaları kırıcı, kutuplaştırıcı kavgacı halegetirirsek Milletin bu günlerde manevi istifadesi çok az olur .
Buna sebep olanları da nefret duyguları içinde anar.
Türkiye ' nın ve tabiî ki Siyasetçilerin sükunete ihtiyacı vardır.
Ülkeyi idare edenler başta olmak üzere her siyasetçi yaptığı konuşmayı " Konuşmam nereye gider? Ne getirir. Ne götürür?' şeklinde düşünülmeden yapılan konuşmalar  ülkede T.C Vatandaşı kimliğini taşıyan her kesi yaralar.
Siyasi havanın kirlenmesi Türkiye ' de siyaset yapan herkes için zararlıdır en fazla yapana verir.
Bilhassa ülkeyi idare edenler daha olgun ve sağ duyulu davranmaları gerekirken niçin bir adım sonrasını dahi düşünmez halde sözler sarf eder? 
Tam aksine, on, hatta yüz adım sonrasının düşünülmesi icap etmez mi? 
Bu gün İstanbul ' da İyi parti il başkanlığına bazı provakatörler silahlı saldırıya bulundular yazık değil mi bu memlekette.
İyi parti İstanbul il başkanı ve yönetimine geçmiş olsun.
Millet huzur istiyor milletin huzurunu bozanları bu Asil Milletimiz sağ duyu ve yüksek feraseti ile 14 Mayıs' ta sandıkta dur diyecektir.
Mustafa Polat Şanlıurfa Demokrat parti il başkanı