Fiyat artışları aralıksız olarak devam ediyor. Özellikle Ramazan ayı öncesinde yaşanan fiyat artışlarının çarşı pazarı olumsuz etkilediğini ve alım gücünün azaldığını belirten Urfalı vatandaşlar yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde fahiş fiyatların denetlenip denetlenmeyeceğini merak ediyorlar.

Geçtiğimiz yıllara oranlar birçok gıda ve tekstil sektöründe birçok kalemde fiyatların adeta yüzde 500 civarında artış gösterdiğini kaydeden Urfalı vatandaşlar, Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde bu artışların denetimlerden geçmesi gerektiğini söylediler.

Beş çocuklu bir ailenin bayram alışverişini çok yüksek tutarlarda olduğuna dikkat çeken vatandaşlar; “Millet olarak çok zor dönemlerden geçmekteyiz. Gerek ekonomik kriz, gerek pandemi ve en son yaşadığımız önemlisi Depremler ve sel baskınları adeta bizleri perişan etti.

Ramazan ayı bizlere huzur getirdi fakat ne yazık ki fiyat fırsatçıları bu huzurun içerisine çomak sokmak isteyecekler. Ramazan bayramı öncesinde fahiş fiyatlar ile karşılaşmaktan korkuyoruz. Zaten gelir düzeyimiz belli. Alım gücümüz sınırlı. Bu nedenle yetkili mercilerin gereken denetimleri yaparak fiyatlar konusundaki artışları önlemelerini istiyoruz.” şeklinde konuştular.

Haber: İbrahim UYGUR