Ramazan ayı öncesinde artan fiyatlar ceplere adeta ateş düşürdü. Özellikle et sektöründe durdurulamayan fiyatların nasıl bir seyir izleyeceği ise merak ediliyor. Yetkili mercilerin et konusunda nasıl bir çalışma yapacağını merak eden Urfalılar fiyatlara müdahale edilip edilmeyeceğini merak etmeye başladılar.

Şanlıurfa mutfağının et kültürü üzerine kurulduğuna dikkat çeken Urfalı vatandaşlar, son zamanlarda sadece kasapların önünden geçebildiklerine dikkat çekerek; “Ramazan ayını fırsatçıları maalesef bu yılda bizleri üzmeye devam ettiler.

Mübarek Ramazan aynın bereket ve paylaşım ayı olduğunu unutan fırsatçılar tam tersi bir şekilde vatandaşları nasıl soyabilirim telaşına düşmeye başladılar. Ramazan ayı öncesinde 200 TL civarında seyreden fiyatlar bir defadan ne yazık ki 250 TL oldu ve ardından Ramazan ayı içerisinde ise 300 TL’nin üzerine çıktı.

Bu durdurulamaz bir duruma dönüştü bizler Urfalılar olarak mutfağımızda eti eksik etmeyen bir toplumuz. Zengin mutfak kültürümüz et yemeklerine dayalı bir kültür. Fakat ne yazık ki kilo ile aldığımız eti artık gramlarla almaya başladık. Yemeklerde sadece kokusu gelsin yeterli demeye başladık.

Birçoğumuz kırmızı et ile yapılan yemekleri artık beyaz et ile yapmaya başladık. Fakat beyaz ette de durum farklı değil. Sürekli yükseliyor. Bu durum nereye kadar sürecek anlamış değiliz. Yetkililerin ne zaman ve ne şekilde müdahale edeceğini bilmiyoruz. Umarız bir an önce bu fiyatlara bir denge ayarı verilir.” şeklinde konuştular.

Haber: İbrahim UYGUR