Yükselen fiyatlardan nasibini alan ürünlerden bir tanesi de kuru bamya oldu. Kilogram fiyatı 850 ila bin TL arasında satışa sunulan kuru bamyanın artık kuyumcu tezgâhlarında satılması gerektiğini altını çizen Urfalılar, bu fiyatlara verile bilinecek paranın şu anda ceplerde bulunmadığını söylediler.  

Kurutulmuş bamyanın cinsine ve ebadına göre farklı fiyatlardan satıldığına dikkat çeken satıcılar; “ bu yıl adeta fiyat artışları peş peşe geldi. Özellikle gıda sektörü bundan kötü bir şekilde nasibini aldı. Başta bamya olmak üzere birçok ürüne aşırı yüksek zamlar yapıldı.

Üreticiler maliyetleri bahane ediyor. Satıcılar ise ne kadarlık bir kar üzerine koyacağını bilmiyor. Banyadaki sorun ise maalesef ebadına ve kalitesine göre fiyat farklılıkları oluyor. Küçük çaplı bamyalar 850 ila bin TL arasında değişirken ebat büyüdükçe bu fiyat aşağıya doğru çekiliyor.

Urfa mutfağının vazgeçilmezleri arasında bulunan kuru bamyayı bizlerde son zamanlarda satışa sunmaya çekiniyoruz. İnsanlar ani tepkiler gösteriyor bizlere fakat elimizden bir şey gelmiyor.” şeklinde konuştular.

Haber: İbrahim UYGUR