Son zamanlarda yükselişe geçen altın fiyatları Şanlıurfalı kuyumcuları kara kara düşündürmeye başladı. Özellikle yaz mevsiminde başlayacak olan düğün sezon düğün sezonları öncesinde yükselişe geçen altın fiyatlarının vatandaşların alım gücünün çok üstüne çıktığını belirten Urfalı Kuyumcular, bu şekilde devam etmesi halinde vatandaşların söz verdiği takıları alamayacaklarının altını çizdiler.

Şanlıurfa’da düğünlerin bol altın takılarla süslendiğini dile getiren Urfalı Kuyumcu Esnafları; “Felaketleri peş peşe yaşayan bir toplum haline geldik. Gün geçmiyor ki bir sabah normal bir şekilde uyanalım. Ne yazık ki, bu gelişmeler altın piyasasını da etkiledi.

Şanlıurfalı vatandaşlar düğünlerde söz verdikleri altının gramajını düşürme çabasına girmeye başladı. Birçok vatandaş, kız tarafını ikna etmeye çalışıyor. Söz verilen gramları düşürerek bir an önce düğününü tamamlamaya çalışıyor.

Takı takmak isteyen vatandaşlar ise maalesef çeyrek altın yerine gram altını tercih ediyorlar. Hal böyle olunca sektör olarak bizlerde bu durumun olumsuz tarafı bizleri etkiliyor. Altın fiyatlarının seçim öncesinde nasıl bir hal alacağını bilmiyoruz. Umarız kısa zamanda altın fiyatlarına bir ayarlama yapılır” şeklinde konuştular.

Haber: İbrahim UYGUR