CUMHURBAŞKANI DEPREMZEDELERİ YENİ YUVALARINA KAVUŞTURACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremle sarsılan illerden Şanlıurfa’da 897 afet konutunun temelini attı ve 659 konut, 61 dükkanın da sahiplerine anahtarlarını teslim etti.

SİYASET - 16-04-2023 19:39

CUMHURBAŞKANI DEPREMZEDELERİ YENİ YUVALARINA KAVUŞTURACAĞIZ

Törende konuşan Erdoğan, depremzedeleri yakın zamanda yeni yuvalarına kavuşturacaklarını belirterek, "319 bini 1 yıl içinde teslim edilecek şekilde 650 bin yeni konut yaparak deprem bölgelerimizi ayağa kaldıracağız" dedi. Erdoğan muhalefete de sert sözlerle yüklenip, "Kendi aralarındaki fay hatlarıyla baş edemeyip kafa göz birbirine girenlerin bu felaketin üstesinden gelmesi mümkün değil. Seçim kirli pazarlıklarla kazanılmıyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da 18 Mart Çanakkale Caddesi'nde, "897 Afet Konutu Temel Atma ve 659 Konut, 61 Dükkan Anahtar Teslim Töreni"ne katıldı.

Erdoğan’ın konuşması öncesi HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve MHP lideri Devlet Bahçeli halka hitap etti.

Büyük bir coşkuyla kürsüye çıkan Erdoğan, Şanlıurfa ve halkından övgüyle bahsetti.

“14 Mayıs'ta herkes susacak Şanlıurfa konuşacak. İnşallah 14 Mayıs'ta Şanlıurfa öyle bir konuşacak ki tüm gözler burayı takip edecek” diyen Erdoğan, “Bizim Şanlıurfa ile aramızda gönülden gönüle giden kimsenin anlayamayacağı kadar güçlü bir bağ vardır. Şanlıurfa'dan öyle bir ses verin ki bu muhabbeti duymayan kalmasın. Şanlıurfa 14 Mayıs'ta 21 yıllık kazanımlarımızı daha da ileriye taşıyor muyuz? Şanlıurfa 14 Mayıs'ta Türkiye Yüzyılı'nın inşası için bismillah diyor muyuz? Şanlıurfa 14 Mayıs'ta Türkiye Yüzyılı için doğru adımlarla yola devam diyor muyuz?” dedi.

"BAYRAMDA İLK KÖY EVLERİNİ TESLİM EDECEĞİZ"

Erdoğan, 6 Şubat'taki depremlere değinerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu depremlerden etkilenen şehirlerden birisi de Şanlıurfa'ydı. Tespitlere göre Şanlıurfa'mızda 12 bin 728 binadaki 22 bin 464 bağımsız bölüm bu depremde kullanılamaz hale geldi. Bölge genelinde ise bu rakamlar 311 bin binaya ulaşıyor.

Deprem haberini alır almaz devleti ve milletiyle tüm imkanlarımızı bu bölgeye taşıdık. Şanlıurfa depremin ardından bir de sel felaketiyle imtihan oldu. Sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Afetlerin yaralarını sarmak boynumuzun borcudur.

Şimdiden kalıcı konutların inşaatları yükselmeye başladı. 319 bini 1 yıl içinde teslim edilecek şekilde 650 bin yeni konut yaparak deprem bölgelerimizi ayağa kaldıracağız. Bayramda inşası tamamlanan ilk köy evlerimizin hak sahiplerine teslimini gerçekleştireceğiz.”

"DEPREMZEDELERİ YENİ YUVALARINA KAVUŞTURACAĞIZ"

Erdoğan, deprem sonrası yaptıkları hizmetleri ilgili konuşmasını şöyle devam ettirdi:

“Depremde yıkılan şehirlerimizi ayağa kaldırırken sadece konut yapmakla da kalmıyoruz. Okuluyla, hastanesiyle, parkıyla, iş yerleriyle adeta yeni şehirler inşa ediyoruz. Şanlıurfa'mımızda 11 bin ev yaparak depremzedelerimizi yeni yuvalarına kavuşturacağız.”

MUHALEFETE SERT TEPKİ: SEÇİM KİRLİ PAZARLIKLARLA KAZANILMIYOR

Erdoğan konuşmasında muhalefete de yüklendi.

“Bunların kendilerine hayrı yok ki” diyen Erdoğan, “Kendi aralarındaki fay hatlarıyla baş edemeyip kafa göz birbirine girenlerin bu felaketin üstesinden gelmesi mümkün değil. Neredeyse 30 yılı bulan yöneticiliğimizde milletin gücünün üzerinde bir güç olmadığını herkese, vesayet güçlerine de gösterdik. Seçim kirli pazarlıklarla kazanılmıyor” dedi.

URFA’YA YAPILAN YATIRIMLARI ANLATTI

“Şanlıurfa'ya son 20 yılda 138 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık” diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

“14 Mayısta Durmak yok yola devam diyor muyuz? Ülkemizde hiç bir hayırlı işleri olmadıkları halde en yüksek perdenden bağıranlar var. Bir bunların karşısına lafla değil eser ve hizmetlerimizle çıkıyoruz. Şanlıurfa'ya son 20 yılda 138 milyar lira tutarında yatırım yaptık.

Bay bay Kemal'in Ankara, İstanbul, İzmir büyükşehir, ne yaptınız buralarda? Bunların bir şey yapacağı yok. 73 adet spor tesisi yaptık, sosyal yardımlarda 22 milyar lira tatarında yardım aktardık. 1700 yataklı şehir hastanemizin inşaatı sürüyor. Bölünmüş yol uzunluğu 650 km çıkardır. Keban Baraj gölünde kullanılmak için 2 adet feribot yaptık. Şanlıurfa'da 3 buçuk milyon dekar zirai alanı çiftçilerimize açtık. 18 milyar lira tutarındaki tarımsal destek verdik. Enerjide 11 ilçemize doğalgazı getirdik.”

Konuşmasının ardından Erdoğan, 659 konut, 61 dükkanın bazı sahiplerine anahtarlarını verdi.

Daha sonra 897 afet konutunun temel atma töreni yapıldı.

Etkinliğin son kısınma ise AK Parti’nin Şanlıurfa milletvekili adayları sahneye davet edildi.

DİĞER HABERLER
BAŞKAN BEYAZGÜL ÖĞRENCİ EVİNDE SAHUR YAPTI

BAŞKAN BEYAZGÜL ÖĞRENCİ EVİNDE SAHUR YAPTI

28-03-2024 - SİYASET

 Başkan Mehmet Kuş’un Bir Sözü Daha Gerçeğe Dönüştü:

 Başkan Mehmet Kuş’un Bir Sözü Daha Gerçeğe Dönüştü:

27-03-2024 - SİYASET

Zininur Butik Otel