Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde yapılan açılışa katılan binlerce kişi, sık sık, “Direne direne kazanacağız”, “Yeşil Sol Parti halktır, halk burada” sloganı attı. Açılıştan önce “Li Bağokê li Mêrdinê” şarkısı eşliğinde halay çeken yurttaşlar, alkış ve zılgıtlarla doyasıya eğlendi.
‘TÜM DİNLERİN, DİLLERİN VE KİMLİKLERİN SESİYİZ’
Açılışta ilk olarak konuşan Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Ayşe Tutku, tarihi bir seçime doğru gidildiğin belirterek, “Bir diktatörlük, faşist ve zalim bir hükümetle karşı karşıyayız. Artık bu zulmün bitmesi için 14 Mayıs’ta Yeşil Sol Parti diyelim” dedi. Direnen halkı hiçbir baskının yenemeyeceğini kaydeden Tutku, “Tüm dinlerin, dillerin, kimliklerin sesi olmaya hazırız. Depremde binaların altında kalan sisteme cevap olarak 14 Mayıs’ta Yeşil Sol Parti diyelim” dedi.
‘İRADEMİZE GÜVENİYORUZ’
Yeşil Sol Parti’nin Riha milletvekili adaylarından Ferit Şenyaşar ise, “Türkiye’de genel bir adaletsizlik var. Adaletsizliğin merkezi ise şu an Urfa’dır. Bu adaletsizliğe karşı 5 yıldır bir adalet mücadelesi yürütüyoruz ve 2 yıldır da Urfa Adliyesi önünde annemle birlikte her gün nöbet tutuyoruz. Bütün Türkiye bu mücadeleyi takip ediyor. Mücadelemiz dünya basınında da gündeme geliyor. Bu adaletsizliğe sebep olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanının talimatıyla Urfa’da aday gösterilmiştir. Urfa halkı 14 Mayıs’ta gerekli cevabı verecektir. Biz güçlü bir milletiz ve irademize güveniyoruz” ifadelerini kullandı. 
Açılışa katılan binler, “Bijî berxwedana Şenyaşar” ve “Urfa seninle gurur duyuyor” sloganıyla Ferit Şenyaşar’a desteklerini sundu.
Program seçim irtibat bürosunun açılışı ardından sonlandı.