15 Temmuz... Takvim yapraklarında sadece bir tarih değil; milletimizin hafızasına kazınmış, acının, cesaretin, fedakârlığın ve direnişin adıdır.

Aradan yıllar geçse de o gece yaşananları unutmak mümkün değildir. Çünkü o gece sadece bir darbe girişimi yaşanmadı. Aynı zamanda milletimizin bağımsızlığına, demokrasisine, bayrağına ve geleceğine yönelik büyük bir saldırı gerçekleştirildi.

15 Temmuz 2016 gecesi, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en karanlık gecelerinden biri yaşandı. Ancak o karanlık gece, milyonlarca insanın omuz omuza vererek ortaya koyduğu kararlılık sayesinde aydınlığa dönüştü. Kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla milletimiz, hiçbir ayrım gözetmeden meydanlara çıktı ve millî iradeye sahip çıktı.

O gece sokaklara çıkan insanlar sadece kendilerini değil, gelecek nesillerin özgürlüğünü de savundu. Tankların önüne yatanlar, kurşunlara göğsünü siper edenler, ezanlar susmasın, bayrak inmesin, vatan bölünmesin diye canlarını feda etti. İşte bu yüzden 15 Temmuz, milletimizin yazdığı bir demokrasi destanıdır.

Bugün bizlere düşen en büyük görev; o gece verilen mücadeleyi unutmamak, unutturmamak ve gelecek nesillere doğru şekilde anlatmaktır. Çünkü tarihini unutan milletler, aynı acıları yeniden yaşamaya mahkûm olabilir.

Şehitlik, bu topraklarda ulaşılabilecek en yüce makamlardan biridir. Vatan uğruna can veren kahramanlarımız, milletimizin gönlünde sonsuza kadar yaşamaya devam edecektir. Aynı şekilde gazilerimiz de cesaretleri ve fedakârlıklarıyla tarihimizin yaşayan kahramanlarıdır. Onlara duyduğumuz minnet, kelimelerle ifade edilemeyecek kadar büyüktür.

15 Temmuz'un bizlere bıraktığı en önemli mesaj, birlik ve beraberliğin her türlü tehdidin üzerinde olduğudur. Farklı düşüncelere sahip olabiliriz; ancak söz konusu vatan olduğunda tek yürek olabilmeyi başaran bir milletiz. Bizi güçlü kılan da işte bu ortak ruh ve kardeşlik bilincidir.

Bu vesileyle, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nde aziz vatanımız uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve dualarla anıyorum. Kahraman gazilerimize Allah'tan sağlık, afiyet ve hayırlı, uzun ömürler diliyorum.

Rabbim, bir daha milletimize böyle acılar yaşatmasın. Devletimizi payidar, bayrağımızı göklerde daim, ezanlarımızı semalarımızdan eksik etmesin. Birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi sonsuza kadar muhafaza eylesin.

Gazeteci – Yazar İbrahim Uygur