Genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimine sayılı günler kalırken, Şanlıurfa'da nasıl bir tablonun ortaya çıkacağı da merak konusu.


Şanlıurfa’da birçok aşiret var. Aşiretler bu bölgenin gerçeğidir. Bu seçimin net kararını aşiretler ve aşiretlerin desteklediği adaylar belirleyecek.

 Millet İttifakı bileşenlerinin yer aldığı CHP aday listelerinin hazırlanmasında bölgenin aşiret gerçeğinin gözetilmeden yapıldığına dikkat çeken seçmenler,tepkisini şu sözlerle ifade etti. “Başta CHP listesini hazırlayanlar bilsin ki bu Ankara’ya söylemekle olmuyor. Bunu halk belirliyor. Halk kimi isterse o olur. Birilerinin masa başında yazıp çizmesiyle CHP Şanlıurfa'da kazanmıyor. Bu seçim önceki seçimler gibi olmayacak.

 

Bayram’ı geride bıraktık!.. Umarım önümüzdeki günlerde, sergilenen siyasi aktiviteler sadece; “STK, kahve, ev, esnaf” seçim bürosu açılışlarıyla alakalı, görsellerle kalınmaz…. Gelen görselleri zaten bizde geldiği gibi, ahali nezdinde kıymeti harbiyesi olmadığı için, geri dönüşüme terk ediyoruz.Artık vantadaşlar sosyal medyada yapılan paylaşımlara da itibar etmiyor.Vatandaş,halkın içinde ve basının gündeminde yer alan çalışmalara itibar ediyor.

Gün az kaldı.. Seçmenin, kime ne amaçla, neyi hedefleyerek oy vereceğine dair; “vaat istiyor?”.. İşte bu noktada, AK Parti de, CHP de, Yeşil Sol Parti ile İYİ Parti’nin, seçmenin oyuna yönelik; hücuma geçmesi lazım… Kent ahalisinin beklentisi bu yöndedir.? Benden söylemesi!…

 Seçime kala kala, 14 gün kaldı.. Zaman ölçeğinde, son virajlara girildi.. Atak şart, seçmene kendini tanıtmak ise elzemdir…

 Bir gazeteci olarak, dikkatimi çeken, CHP'nin Şanlıurfa'da SKM’si de, pek aktif değil.. Milletvekili adayları gibi onlar da yük almıyorlar.. Henüz hiçbir kuruluşla temas etmedikleri gibi, adaylarını “halkın ve basının karşısına ” çıkarıp, iki kelam ettirme performansını sergilemiş değiller.. Neden acaba, diye sorsam mı?!…

 Halk deyimidir; “lafla peynir gemisi yürümez..!”

 SAHADA KİM İDDİALI?!…

 Denir ya seçime burda kaldı 14!..Peki, siyasi arenada hal-i hazırda hakim olan kim?!.. Ülke sathında, vaziyet malum.. Ama Şanlıurfa özelinde derseniz; hiçbir şey Millet ittifakı CHP'nin güllük gülistanlık gibi sosyal medyada gösterdiği gibi değil..