GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-10-2022 19:25   Güncelleme : 23-10-2022 11:29

BAŞKAN BEYAZGÜL İLE DÖNÜŞÜM DEVAM EDİYOR

Göreve geldiği günden bu yana Şanlıurfa’da tarihi değişim ve dönüşüme imza atan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül gerçekleştirilen Tanıtım Toplantısında Şanlıurfa’da dönüşüme dair yeni müjdeler verdi. Başkan Beyazgül, yeni kentsel dönüşüm alanlarını açıklayarak “Şanlıurfa’da dönüşüm devam edecek” dedi.

BAŞKAN BEYAZGÜL İLE DÖNÜŞÜM DEVAM EDİYOR

Kale Eteği, Kültür Ve Turizm Yolu,  Asya Mahallesi, Osmanlı Mahallesi, Süleymaniye Mahallesi, Akçakale Yolu, Kızılkoyun, Kızılay Meydan Projesi, Belediye Hizmet Binası alanlarında değişimin öyküsünü yazan ve Şanlıurfa’ya nefes aldıran Başkan Beyazgül dönüşümün başlayacağı yeni kentsel dönüşüm alanlarını basın ve kamuoyuyla paylaştı.

BAŞKAN BEYAZGÜL ŞANLIURFA’NIN DÖNÜŞÜM PLANINI AÇIKLADI

Özdiker Kuyumcular Çarşısı, Karakoyun Direkli Kentsel Dönüşüm Alanı, Paşabağı Kentsel Dönüşüm Alanı, Alibaba Kentsel Dönüşüm Alanı, Osmanlı, Eyüpkent, Yenice Kentsel Dönüşüm Alanı, Yakubiye Özel Proje Alanı Kamulaştırma, Hacı Kamil Konağı Kamulaştırma, Şanlıurfa Kuzey Şehir Konut Projesi, Yeşildirek kentsel dönüşüm alanı, Eski sanayi kentsel dönüşüm alanı, Gölbaşı tarihi turizm bölgesi gelişim alanlarında Şanlıurfa için vizyonel projelerin detayları aktardı.

BAŞKAN BEYAZGÜL, “ŞANLIURFA’NIN BU DÖNÜŞÜME İHTİYACI VAR”

Ulaşım Master Planından Raylı sisteme Özdiker Kuyumcular Çarşısından Karakoyun Direkli Kentsel Dönüşüm Alanına Şanlıurfa Kuzey Şehir Konut Projesinden Gölbaşı Tarihi Turizm Bölgesi gelişim alanlarına kadar Şanlıurfa’nın uzun dönemde kaderini değiştirecek ve şehre nefes aldıracak projeleri sinevizyon gösterimi ile paylaşan Başkan Beyazgül Şanlıurfa’nın bu dönüşüme ihtiyacı olduğunu söyledi.

“RAYLI SİSTEM İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”

Raylı Sistem için çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Beyazgül, “Evet Urfa gözün gördüğü kadar değişiyor. Ben de çok sahadayım. Ve buna şahit oluyorum. Şehrin üçte ikisine yakın gecekondu. Ve şehrin merkezinde parklarımız yok Mevcut parklar ki belediye binası önceden park olduğu halde sonradan hizmet binası yapılmış. Parklarımız yapılarla işgal edilmiş. İşte Kızılay binası bizim geçmişte park alanı üzerine kurulmuş bir bina yine yol olarak açılması gereken yerlerin üzerine bina yapılmış, tarihi eserlerimizin üzerine gecekondular yapılmış. Böyle bir şehirde yaşıyoruz. Şehri değiştirdik, zenginleşiyor, güzelleşiyor, değişimi yaşıyor. Şanlıurfa'ya bir raylı sistem olması gerektiği inancındaydık. Eğer Ulaşım Master Planı yapılmış olsaydı geçmişte belki şu anda raylı sistemin ihalesine çıkacaktık. Raylı sisteminin bir güzergâhını sizinle paylaşalım dedik. Diyarbakır yolundan başlıyor. Abide kavşağını geçiyoruz. Akçakale yoluna kadar devam ediyoruz. Ulaşım master planı bitmek üzere. Bittikten sonra raylı sistem projesini ihaleye vereceğiz. Raylı sistem projesi de bittikten sonra raylı sistemin inşaat yapım ihalesini yapacağız” dedi.

ibrahim uyguribrahim uygur