WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
EKONOMİ

TCMB- Konut fiyatları Kasım’da aylık yüzde 2,8 ve yıllık yüzde 29,4 yükseldi

İstanbul, 17 Aralık (Hibya) – Türkiye genelinde konut fiyatları, Kasım’da aylık bazda yüzde 2,8, yıllık bazda yüzde 29,4 yükseldi.

TCMB- Konut fiyatları Kasım’da aylık yüzde 2,8 ve yıllık yüzde 29,4 yükseldi
Paylaş:

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, 2024 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 2,8 artan konut fiyatları, geçen yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 29,4 yükseldi, reel olarak ise yüzde 12,0 geriledi.

Türkiye’deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan Konut Fiyat Endeksi, Kasım ayınca geçen aya göre yüzde 2,8 artışla 155,4 seviyesine yükseldi.

Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 29,4 oranında artan konut fiyatları, aynı dönemde reel olarak yüzde 12,0 geriledi.

İstanbul, Ankara ve İzmir’in konut fiyat endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde Kasım ayında bir önceki aya göre, sırasıyla yüzde 2,9, 3,4 ve 1,9 artış gözlendi.

Endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre, İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 26,2, 34,8 ve 26,7 artış gösterdi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.