Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Gençlik Meclisi tarafından 2017 Diyarbakır Newrozu’nda polis kurşunu ile katledilen Kemal Kurkut anısına “Sen de bağımlılığa bir gol at” şiarıyla düzenlediği Kemal Kurkut Futbol Turnuvası’nın final karşılaşması oynandı. Turnuva finali Urfa merkez Haliliye ilçesinde bulunan bir sahada gerçekleşti. Final maçına HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü ile Ömer Öcalan, Urfa Barış Anneleri Meclisi üyeleri, HDP Urfa il ve ilçe örgütlerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. 

Maç öncesi sahaya "Bijî berxwedana ciwanan", "Genç başladık genç başaracağız",  "Yeşil sahalardan eril zihniyete mor kart", "Şenyaşar ailesi için adalet herkes için adalet",  "Şırnak'ta doğa katliamına hayır" ve "Sahalarda Kemal'in selamı alanlarda gençliğin gücüyüz" yazılı pankartlar asıldı. 

'JİN JIYAN AZADİ'

Turnuvanın finalinde erkeklerde Star Spor ve Hevaller karşılaşırken kadınlar takımı olarak Delila Spor ve Jinên Azad karşılaştı. Finalin ilk maçı Delila Spor ile Jinên Azad arasında gerçekleşti. Kadınlar sahaya "Yeşil sahalardan eril zihniyete mor kart" pankartı ve "Jin jiyan azadî" sloganı ile girdi. Kadınların maçında HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü ile HDP Urfa İl Eşbaşkanı Aliye Kızıldamar da top koşturdu. Maç Urfa Barış Anneleri Meclisi üyesi Hedle Oğur'un topa ile vuruşu ile başladı. Maç Jinên Azad'ın skor üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci maç ise Hevaller Spor'un skor üstünlüğü ile sonuçlandı. Maç sonrası turnuvayı birincilik ile bitiren Jinên Azad ve Hevaller Spor ile turnuvayı ikinci tamamlayan Delila Spor ve Star Spor'a ödülleri tören ile verildi. 

HALAYLAR İLE SON BULDU 

Töremde birinci olan takımlara ödüllerini HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü ile Ömer Öcalan taktim etti. Törenin ardından Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekildi.