WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Akhisar Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı yapıldı

Akhisar Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun başkanlığında belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda 15 gündem ve 2 ek gündem maddesi ve 1 önerge görüşülerek karara bağlandı.

Akhisar Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı yapıldı
Paylaş:

Meclis gündemine geçilmeden önce konuşma yapan Başkan Besim Dutlulu, Ramazan ayının başlaması dolayısıyla tüm İslam âlemine huzur, bereket ve refah dileğinde bulundu. Yaklaşan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla tüm emekçi kadınların özel günün kutladı.

Başkan Dutlulu, Ramazan’ın birlik ve dayanışma ayı olduğunu vurgulayarak, Akhisar Belediyesi olarak kentin 12 noktasında vatandaşlara her gün ücretsiz iftar yemeği dağıttıklarını söyledi. Başkan Dutlulu, kente kazandırdıkları Aşevi’nin yılın 12 ayı kentte ihtiyaç sahibi vatandaşların kapılarına kadar sıcak yemek götürdüğünü belirterek şöyle konuştu;

“Kimse yatağına aç girmesin diye çalışıyoruz. Bunu bir Müslümanın görevi olarak görüyoruz. Ramazan ayının ruhuna yakışır şekilde kentimizin 12 noktasında her gün toplamda 5000 kişilik yemek dağıtıyoruz. Tabi bunu biz kendi cebimizden yapmıyoruz. Akhisar halkının vergileri ile gerçekleştiriyoruz. Bir bakıma bu durum Akhisar halkının bir sevabıdır. Biz sadece aracı oluyoruz. Ramazan ayı boyunca iftar dağıtımımız devam edecek. Geleneksel iftar sofralarımızı da havaların biraz daha ısındığı Ramazan ayının son haftalarında yapacağız” dedi.

Gündemin 1. , 2. ve 3. maddeleri komisyondan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 4. maddesinde Akhisar’da  “Köy Yerleşik Alan” sınırı bulunmayan köylerde uygulanacak usul ve esasların belirlenmesi hakkındaki evrak Kanun Nizam, Tarım ve İmar Komisyonlarına, 5. maddesi İnönü Mahallesi 2031 ada 2 parsel “Resmi Kurum alanından “Ticaret Alanı’na dönüştürtülmesine yönelik İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi ile 6.maddesinde yer alan imar planında kat adedi 3 olan, aynı zamanda bodrum katta zemin kat bağımsız bölüm eklentisi olan binalarda asansör tesis edilmesi hakkında uygulanacak usul ve esasların belirlenmesi hususundaki evrak imar komisyonuna oy birliği ile havale edildi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Jantsa'dan kar dağıtım kararı

Akışın sonuna geldiniz.